TESLA U HRVATSKOJ RASTURA Gotovo trećina novih 'strujića' je njihova | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TESLA U HRVATSKOJ RASTURA Gotovo trećina novih 'strujića' je njihova

Udio električnih automobila u Hrvatskoj u stalnom je porastu i sada već imaju udio od 1,5 posto

 Izvor: Svetlana Day / Alamy / Alamy / Profimedia

U Hrvatskoj je u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci isporučeno 31.778 novih automobila dok je u istom razdoblju lani, za vrijeme koronavirusa, brojka bila na 22.568. Kao u ostatku svijeta, i kod nas električni automobili imaju tendenciju rasta, iako ne toliko kao u zapadnim zemljama.

Volkswagen je vodeći proizvođač na hrvatskom tržištu, ima udio od 14,44 posto, ali su u istom periodu lani imali udio 15,45 posto. Slijedi Škoda (11,04 posto), a Opel ima 8,47 posto udjela. Na vrhu liste su još Dacia, Kia, Suzuki, Renault.

Opel Corsa
Opel Corsa
Izvor: Opel

Što se tiče modela, najprodavaniji model u prvih sedam mjeseci ove godine je Opel Corsa - prodano je 1496 primjeraka dok je u istom razdoblju lani prodano 366 Corsi. Slijedi Škoda Octavia (1347), a na trećem mjestu je Volkswagen T-Cross s 1141 vozila. Primjetno je kako je Škoda lani ostvarila bolji rezultat s 1417 vozila u istom periodu.

Od 31.778 novih automobila benzinci su imali udio od 54,8 posto, dizelski motori 25,5 posto, hibridni 14,4 posto, na LPG 3,8 posto, a potpuno električni 1,5 posto odnosno 477 vozila. Poticaji za kupnju "strujića" dali su rezultata, a Tesla je prodala 145 vozila. Dakle, gotovo trećinu.

Renault je drugi sa 70 vozila, Hyundai treći sa 63, Škoda je isporučila 56 vozila, a Volkswagen 47 vozila. Spomenimo i Porsche sa 7 isporučenih vozila, pokazuju podaci koje je za srpanj objavila Promocija plus.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost