SVI ĆE VAM NA OVOME ZAVIDJETI: Pogledajte kako na običnom televizoru napraviti Ambilight | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVI ĆE VAM NA OVOME ZAVIDJETI: Pogledajte kako na običnom televizoru napraviti Ambilight

Sam svoj majstor za šaku kuna! Sigurno ste vidjeli Philipsove televizore s Ambilight pozadinskim osvjetljenjem. I vi to možete imati

 Izvor: Shutterstock

Pozadinsko, ambijentalno osvjetljenje na televizorima nećete često vidjeti kod vaših prijatelja. Radi se o funkcionalnosti koja osvjetljava zid iza televizora, čineći tako zanimljivu svjetlosnu instalaciju, ali koja će dobro doći i za vaše oči.

 Izvor: popsluck.com

Gledate li na svojem televizoru utakmicu, osvjetljenje iza televizora će biti u istoj zelenoj boji kao što je i nogometno igralište. Čim se na televizoru promijeni scena, s drugom bojom, na zidu će se također pojaviti ta ista boja. U mraku je ovo izuzetno efektno, a pomaže čak i vašem vidu jer je slika koju gledate ipak šira; pogled nije usmjeren na jedan jak izvor svjetla kao što je televizor.

Pri gledanju televizije u mraku oči se neprestano prilagođavaju između svijetlog zaslona i tamnog okruženja. Pozadinsko osvjetljenje televizora podiže ambijentalno svjetlo, smanjujući naprezanje očiju i potencijalno glavobolju.

 Izvor: popsluck.com

Istovremeno, ambijentalno osvjetljenje će osvježiti i vašu sobu, a ako na zidu, prilikom bojanja, koristite boju s malo reflektivnih pigmenata, rezultat će biti još efektniji. Dobit ćete sitne svjetlucave točkice. Ali, ne plašite se, nećete dobiti šarenilo koje može djelovati jeftino. Baš suprotno, dobit ćete efektne svjetlosne valove.

Kako biste dobili ambijentalno osvjetljenje, ili pak svoj Philips učinili kao da je tvornički dostupan s Ambilight pozadinskim osvjetljenjem (a samim time ćete povećati vrijednost svojem televizoru), potrebna vam je LED traka koja se spaja u USB priključak na televizoru.

 Izvor: popsluck.com

Pri kupnji, nakon što u tražilicu različitih trgovina upišete USB LED Strip ambilight, možete birati dužinu same LED trake, a dostupne su veličine do 80 inča dijagonale televizora. Možete birati i od kud vam stiže pošiljka, kako ne biste predugo čekali na isporuku (SAD, EU, Kina, Australija).

Postavljanje LED trake je izuzetno jednostavno: potrebno je samo zalijepiti LED traku na stražnju stranu televizora te ju spojiti na USB televizora. Čak i ako vaš televizor nema USB, moguće je koristiti konverziju preko HDMI konektora.

Cijena za ambijentalnu LED traku i dodatke koji su vam potrebni je od 20 USD za televizore do 22 inča, za televizore od 22 do 32 inča cijena je 25 USD, za veličinu od 43 do 60 inča cijena je 35 dolara dok se za velike televizore dijagonale od 60 do 80 inča treba izdvojiti 38 američkih dolara.

Naravno, ovo rješenje dobro će vam doći i za igranje igara, a ne samo za gledanje televizora. Za pokazivanje pred prijateljima, savjetujemo da na YouTubeu na televizoru pronađete video s munjama i gromovima, a zatim i neku dobru utakmicu. Wow izraz na licima prijatelja je zajamčen.

Najnovije

Mobilnost