TOLIKO VOLITE RADITI SELFIEJE? Nabavite vlastiti selfie printer | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TOLIKO VOLITE RADITI SELFIEJE? Nabavite vlastiti selfie printer

Živimo u digitalnom svijetu, ali možda neke uspomene ipak želite pretvoriti u analogne, kako bi bile za sva vremena

 Izvor: Profimedia

Fotoaparat je zasigurno jedan od najboljih izuma u ljudskoj povijesti, odmah nakon ogledala (prethodno su ljudi sami sebe gledali u potoku). Zatim su došli mobiteli pa su od cca 2001. godine mobiteli dobili stražnju kameru sa samo 0,3 megapiksela.

U sljedećim godinama uslijedili su neki modeli mobitela s prednjim kamerama, ali one se baš i nisu koristile za selfie snimanje, jer to tada nikome nije padalo na pamet. Koristile su se za video telefoniju, odnosno bile su tome namijenjene, ali to tada nitko nije koristio.

I onda se prije desetak godina (u listopadu 2010. godine) pojavio Instagram; najprije na Apple iPhone telefonima, a puno kasnije i na Androidima (u travnju 2012.). Nakon samo dva mjeseca Instagram je imao milijun registriranih članova, 10 milijuna članova skupili su nakon samo godinu dana te milijardu korisnika u lipnju 2018.

Čim se pojavio, Instagram je ponudio objavu fotografija u omjeru 1:1, što je bilo neobično. Nakon početne rezolucije od samo 640 x 640 piksela, u 2015. godine povećali su rezoluciju na 1080 x 1080 piksela.

 Izvor: Twitter

Instagram je pokrenuo pravu selfie revoluciju, naročito među mladima, a zasigurno je najpoznatiji selfie na svijetu onaj koji je na dodjeli Oscara u 2014. godini snimila Ellen DeGeneres. Na toj povijesnoj fotografiji nalaze se Meryl Streep, Brad Pitt, Julia Roberts, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey dok je selfie okinuo Bradley Cooper. Detaljnije o "najboljem selfie ikad" pročitajte na Story.hr

Ako svaki dan snimate na desetke selfijea, možda neke od njih želite izraditi na papiru, ali vas ne veseli odlazak u foto studio, onda je najbolje rješenje vlastiti selfie printer (pisač). Iz jednog modela koji smo pronašli, Canon SELPHY Square QX10, izlaze kvadratne fotografije dimenzija 68 x 68 mm.

 Izvor: Canon

Printer se spaja s pametnim telefonom, a proizvođač jamči da će ispisane fotografije potrajati do 100 godina. Sam printer nije velik niti težak – mase je 445 grama, dimenzije su mu 102 x 143 x 31 milimetar tako da ga možete ponijeti u park ili na zabavu jer ne treba dodatno napajanje. Prethodno nabavite 3 tinte u boji (žuta, cijan, magenta) i napunite bateriju printera. A printanje traje 43 sekunde.

Printer ima ugrađen Wi-Fi te se spaja s drugim uređajima bežično, a možete birati između četiri boje samog kućišta printera. Uz vaš stil.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost