PROSJEČNO TUŠIRANJE TRAJE 8 MINUTA Ako se kupate, trebat će vam tablet | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PROSJEČNO TUŠIRANJE TRAJE 8 MINUTA Ako se kupate, trebat će vam tablet

Preporučeno maksimalno vrijeme tuširanja je 5 do 10 minuta, ali pri kupanju u ugodnoj kupki možemo uživati puno duže. Naročito uz knjigu ili tablet

 Izvor: Kirill Ryzhov / Alamy / Alamy / Profimedia

Neki to vole jako brzo, a neki to vole jako dugo. Tuširanje i kupanje dvije su svakodnevne radnje u kojima uživamo, a već nakon pet minuta naša koža je čista, uz hidrataciju bez pretjerivanja. Toliko savjetuju stručnjaci, a ispod tuša ne bismo trebali biti duže od 10 minuta.

20s;adult;attractive;bath;bathroom;beautiful;beauty;body;bodycare;care;caucasian;clean;clear;closed;cute;dream;enjoying;eyes;face;fall;falling;female;girl;hair;happy;head;home;horizontal;hygiene;indoor;joy;naked;nude;people;person;pleasure;portrait;pretty;relax;relaxation;sensual;sexy;shower;slim;smile;water;wet;white;woman;young Izvor: Konstantin Yolshin / Panthermedia / Profimedia

Ako imate suhu kožu, preporučuje se kraće tuširanje, s mlakom vodom. U zimskim mjesecima trebalo bi izbjegavati vruću vodu pri tuširanju jer vruća voda može oštetiti kožu te dovesti do upala i pojačati simptome ekcema.

Predugo tuširanje može dehidrirati kožu, otvoriti pore što će dovesti do izlaska vlage iz kože. Doći će i do uklanjanja prirodnih ulja s kože. Kako bi se zadržala vlaga, preporučuje se nanošenje hidratantne kreme za tijelo nakon tuširanja, što će omogućiti da voda ostane u koži.

Ipad;mobile;tablet computer;internet;online;screen;hot spot to surf;browse;browser;hardware;Mobilcomputer;Touch screen;touch;computer technology;multimedia;entertainment;lifestyle;Mac;Macintosh;Media;3G;users;user;application;use;PDAs;wearable;modern;fun;icon;symbol;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Jochen Tack / Alamy / Alamy / Profimedia

S druge strane, kupanje u kadi bi trebalo trajati između 15 do 30 minuta. Duže od toga može dovesti do isušivanja kože. Naborani prsti najbolji su pokazatelj kad je vrijeme za izlazak iz kade.

Temperatura vode trebala bi biti oko 38 °C. Iako se vruća voda može činiti opuštajućom, prevruća voda smeta živčanom sustavu te može uzrokovati pad krvnog tlaka. Srce će početi snažnije pumpati, što može dovesti do vrtoglavice. Ako niste sigurni kolika je temperatura vode u kadi, koristite termometar. Testirate li vodu s rukom to nije dobro rješenje - koristite zapešće ruke odnosno zglob. Na taj ćete način imati precizniji osjećaj za ostatak vašeg tijela.

Conversation;Cleaning;Bathing;Gesturing;Waving;Sitting;Mature Adult;50-54 Years;Female;Women;Isolation;Loneliness;Unwell;Illness;One Person;Horizontal;Colour Image;Photography;Micro Organism;Virus;Bathtub;Portable Information Device;Digital Tablet;Toiletries;Home Interior;Hygiene Room;Bathroom;Indoors;Communication;Technology;Internet;Mature Woman;Bubble Bath;communicate;Pandemic;Global Pandemic;Social Isolation;Quarantine;Covid 19;Lockdown;Viral;Corona Virus;Flatten The Curve;Stay At Home Izvor: Peter Muller / Cultura RF / Profimedia

Dok se (dugo) kupate u vrućoj vodi, vaše će se tijelo početi znojiti pa u kadu sa sobom ponesite i vodu kako ne biste dehidrirali. Možete u kadu ponijeti časopis ili knjigu, a ako birate knjigu onda neka korice budu mekane jer će vam knjiga biti lakša za držanje u kadi.

Želite li pogledati epizodu serije koju pratite, možete i to napraviti u kadi. Pojedini tableti te veći broj modela pametnih telefona udovoljava standardu IP68, što znači da vašem uređaju neće ništa biti čak i ako vam padne u vodu. Možete ga čak i ostaviti neko vrijeme u vodi, do otprilike pola sata.

Najidealnije bi bilo nabaviti nešto poput drvenog pladnja za kadu. Ploča poput ove koju smo pronašli na internetu omogućuje uz tablet i smještanje čaše vina, na primjer, ali i još nekih dodataka koji će vam dobro doći (ako želite namazati vaše lice).

Širina daske za kadu je 70 centimetara, debljine je 2 cm dok joj je širina 14 cm. Ispred sebe možete staviti i mirisnu svijeću, a ostale detalje poput ambijentalnog osvjetljenja osmislite sami. Cijena daske je oko 250 kuna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost