MWC 2021 Počeo je Mobile World Congress u Barceloni, a izlaže i jedna hrvatska tvrtka | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MWC 2021 Počeo je Mobile World Congress u Barceloni, a izlaže i jedna hrvatska tvrtka

Među nekoliko stotina tvrtki iz cijelog svijeta na MWC 2021 svoje ideje izlaže i zagrebačka tvrtka Zuluhood

 Izvor: Krunoslav Ćosić

Nekoliko stotina tvrtki izlaže svoje proizvode i usluge te traži investitore i kupce za svoje ideje na upravo otvorenom Mobile World Congressu koji se tijekom četiri dana održava u Barceloni (28. lipnja do 1. srpnja 2021.).

 Izvor: Krunoslav Ćosić

Ovo je prvi veliki događaj koji se u svijetu organizira nakon početka pandemije koronavirusa (u rujnu prošle godine za manji broj izlagača bio je organiziran IFA sajam), a organizatori očekuju više od 30.000 posjetitelja iz cijelog svijeta. Za sada nema gužvi, i sami smo se uvjerili u Barceloni, na našem redovitom putovanju koje prakticiramo unatrag 20-ak godina, koliko pratimo ovaj kongres.

Ovogodišnji MWC samo je sjena prethodnih godina, a pomalo nas, uz nekoliko stotina izlagača, podsjeća na isti kongres koji je prije 20-ak godina bio organiziran u Cannesu (pod nazivom 3GSM Congress), a zatim je kroz godine povećavan broj posjetitelja te je u posljednjih godinama MWC imao oko 110.000 posjetitelja i oko 2400 izlagača.

Huawei FreeBuds 4
Huawei FreeBuds 4
Izvor: Krunoslav Ćosić

Primjetan je nedolazak mnogih tvrtki koje su svih godina unatrag bile neizostavni dio MWC-a, a među izlagačima primijetili smo Huawei i ZTE. I dok je Huawei predstavio uživo svoje novitete koje smo vidjeli početkom lipnja na online predstavljanju, na mnogim drugim štandovima nema baš puno noviteta.

 Izvor: Krunoslav Ćosić

Unutar tri paviljona svoju ideju izlaže hrvatska tvrtka Zuluhood, a radi se o platformi čiji je cilj podizanje sigurnosti vlastitog doma, neovisno o tome da li se radi o domu u kojem živimo, vikendici, kući naših roditelja i slično.

 Izvor: Krunoslav Ćosić

Zuluhood je prvi „marketplace“ za usluge privatne zaštite na svjetskom tržištu te prva platforma koja korisnicima nudi opcije za nadzor smart home sustava. Inovaciju zagrebačke tvrtke prepoznali su i organizatori MWC-a i omogućili im da svoje rješenje prezentiraju među inovativnim startupima u sklopu 4YFN dijela sajma.

Cilj im je u Barceloni uspješno prezentirati Zuluhood i doći do bitnih kontakata za daljnji razvoj marketplacea, rast internacionalnih korisnika i razvoj same platforme.

S jedne strane, ako želimo zaštititi svoj dom profesionalnim uslugama, Zuluhood omogućuje da u trenutku kada nam to treba, odaberemo, ugovorimo i kupimo usluge privatne zaštite. Tada će zaštitari koji su za to obučeni obaviti nadzor našeg doma, provjeru zaprimljenog alarma i dr.

 Izvor: Krunoslav Ćosić

Usluge su dostupne odmah, prilagođene potrebama korisnika i za smart home uređaje, te se mogu ugovoriti za vikend, tijekom godišnjeg odmora ili upravo sada jer je hitno. S druge strane, korisnici koji se više pouzdaju u svoje susjede ili prijatelje, mogu ih uvijek i neograničeno dodati u Zuluhood kao svoje Watchere.

Na taj način vaš telefon može biti isključen, stišan, a vi biti na sastanku ili u avionu – Zuluhood će svaki alarm koji je aktivirao vaš smart home sustav ili netko od vaših ukućana proslijediti na vaše Watchere. Umjesto da nitko ne reagira na alarm u kvartu koji „tuli“, sa Zuluhoodom će alarmi sigurno biti proslijeđeni ljudima koji će znati da se nešto kod vas događa.

 Izvor: Krunoslav Ćosić

Tri benefita pri korištenju Zuluhood platforme

  • Mogućnost odabira osoba kojima vjerujete i koje su blizu te će sa Zuluhoodom biti automatski obaviještene u slučaju bilo kojeg alarma vezanog za sigurnost doma
• Mogućnost uključivanja ukućana u svoj Tribe te na taj način davanje mogućnosti da budu informirani u slučaju bilo kojeg problema, ali i da sami podignu alarm kada im to treba
• Odabir i korištenje usluge profesionalnih i obučenih zaštitara u trenutku kada im oni zaista trebaju, neovisno o tome da li u svom domu imaju sustav pametnog doma ili nemaju nikakav sigurnosni sustav.

Nakon što su uspješno završili integraciju Zuluhooda i IFTTT platforme, u fazi su testiranja prvih zaštitarskih usluga koje će biti ponuđene na hrvatskom tržištu. Cilj im je svakako graditi „security marketplace“ i širiti usluge koje su dostupne krajnjim korisnicima. Također, rade i na proširenju broja uređaja koje Zuluhood podržava.

Danas su to svi uređaji koji se mogu spojiti s IFTTT platformom, no žele u budućnosti pružiti i direktnu integraciju sa smart home sustavima poput Samsung Smartthingsa, Home Assistanta, Google Homea ili Amazon Alexa.

 Izvor: Krunoslav Ćosić

Najnovije

Mobilnost