PAMETNI ZVUČNIK VAŠ NOVI UKUĆAN Možete mu naređivati, jedino što baš ne čisti... | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PAMETNI ZVUČNIK VAŠ NOVI UKUĆAN Možete mu naređivati, jedino što baš ne čisti...

Autor Krunoslav Ćosić

Tržište pametnih zvučnika u sljedećim će godinama doživjeti veliki rast

  Izvor: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Uz prosječnu godišnju stopu rasta od 21 posto, u sljedeće četiri godine (do 2025.) pametni zvučnici će biti izuzetno traženi gadgeti, objavio je Counterpoint. Sve veći broj pametnih kuća generira rast ove vrste uređaja kojima se upravlja glasom, a sposobni su daljinski upravljati raznim drugim uređajima u kući, a ne samo služiti za postavljanje pitanja i slušanje glazbe.

 smart speaker;controlling;woman;apartment;interior;control;internet;technology;internet of things;female;young;speaker;sound;equipment;white;command;device;smart home;music;assistance;room;living room;assistant;digital;smart;voice;yellow;home;cute;house;table;happy;indoors;automation;wireless;people;happiness;person;artificial intelligence;cheerful;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Potrošači će u sljedećim godinama više vremena provoditi kod kuće, slušat će glazbu, čitati vijest, obavljati glasovne kupnje, upravljati svojim pametnim kućnim uređajima. Pametni zvučnici promijenit će navike korisnika, ali to je tržište još uvijek u ranoj fazi rasta te postoji ogroman neiskorišteni potencijal u raznim regijama svijeta.

Pametni zvučnik je zvučnik koji ima Wi-Fi vezu, nudi interaktivne funkcije putem glasovnih naredbi i djeluje kao upravljačko središte pametnog doma. Prvi pametni zvučnik bio je Amazon Echo, predstavljen je u studenom 2014. godine. Ubrzo je postao popularan u SAD-u, a nekoliko godina kasnije i Kinezi su prihvatili pametne zvučnike.

 Amazon Echo
Amazon Echo
Izvor: travelbetter.co.uk / Alamy / Alamy / Profimedia

Interesu potrošača za pametnim zvučnicima obol će dati porast svijesti potrošača o prednostima koje donose, konkurentna ponuda također će biti jako velika, a glavni razlog sporijem rastu je slaba podrška što se tiče većeg broja različitih jezika.

Neki od pametnih uređaja kod kuće su pametni televizori, termostati, pametna rasvjeta, pametne brave, sigurnosne kamere, kuhinjski uređaji koji se spajaju na internet odnosno na pametne zvučnike. Dakle, pametni zvučnici su upravljačko središte ili točka putem koje se raznim uređajima može upravljati na daljinu, kako bi se kontrolirale funkcije većeg broja uređaja.

 smart speakers;wireless speaker;virtual assistant;connecting;home;virtual;digital;voice;device;cyberspace;ai;artificial intelligence;smart home;loudspeaker;tech;bluetooth;speaker;robot;robot assistant;modern;flatlay;copy;space;copyspace;modern technology;technology;home assistant;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Victoriya Popova / Alamy / Alamy / Profimedia

Xiaomi na svojoj AIoT platformi ima 324 milijuna povezanih uređaja te žele izgraditi ekosustav u kojem će svi ti uređaji koristiti pametni zvučnik kao kontrolno središte.

Bitna su poboljšanja čipseta ugrađenih u pametne zvučnike kako bi se omogućilo što duže trajanje baterije, povećala kvaliteta zvuka i kontrola glasa. Napredak u obradi prirodnog jezika i tehnologijama prepoznavanja glasa omogućit će bolje razumijevanje onoga što se govori u komunikaciji s pametnim zvučnikom te u obrnutom smjeru.

 assistant;gadget;technology;future;control;google;music;calendar;house;mini;hey;voice;new;equipment;tool;connected;answer;ok;command;object;activated;product;traffic;modern;white;assist;cast;grey;home;device;ok google;design;isolated;gray;smart;information;sound;black;charcoal;fun;internet;news;help;speaker;background;weather;studio;cable;digital;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Chris Bardgett / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI