GOOGLE I PARTNERI: Android telefoni za digitalnu identifikaciju | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PAMETNA KUĆA

GOOGLE I PARTNERI: Android telefoni za digitalnu identifikaciju

Autor Smartlife
Autor Smartlife

Google želi da operativni sustav Android postane ključ našeg svakodnevnog života

Izvor: Pixabay

Google je predstavio Android Ready SE Alliance koji ima za cilj osigurati standarde kako sigurnost korisnika ne bi bila ugrožena. Cilj im je da pametni telefoni zamijene osobne dokumente putovnice, kartice i druge bitne dokumente.

Nova inicijativa omogućit će Android proizvođačima da ponude opcije sljedeće generacije svojim korisnicima. SE je skraćenica od "Secure Element", što su čipovi u pojedinim telefonima koji enkriptiraju kritične podatke kao što su informacije o kreditnoj kartici ili biometrijski podaci. Googelovi Pixel telefoni posjeduju Googleov Titan M čip sa StrongBox ključem koji je otporan na zloupotrebu (aplikacija u kojoj možete čuvati podatke).

Izvor: Pixabay

Google smatra da su SE čipseti veoma bitni za sljedeću generaciju pametnih telefona, a mogli bi ponuditi i druge usluge koje zahtijevaju jaku enkripciju. Iz Googlea objašnjavaju da bi telefoni mogli postati digitalni ključevi za automobile ili kuću te da bi se na tim uređajima mogli nalaziti i digitalne verzije bitnih dokumenata kao što su vozačka dozvola, osobna karta, putovnice, itd... SE tehnologija bi štitila i digitalne novčanike.

Android Ready SE Alliance ima za cilj ujediniti proizvođače kako bi integrirali isti tip hardvera koji će štititi osjetljive podatke korisnika. Proizvođači bi morali implementirati iste sigurnosne standarde u svojim uređajima, a korisnici bi dobili istu zaštitu, bez obzira kakav Android uređaj koriste, pod uvjetom da ti uređaji posjeduju novu SE tehnologiju.

Google ističe da bi ova tehnologija podržavala i druge uređaje, ne samo telefone i tablete. StrongBox tehnologija je dostupna za Android Auto, Android TV, pametne satove, itd... Google surađuje s nekoliko proizvođača originalne opreme za Android kako bi dostavili next-gen (sljedeća generacija) SE opcije korisnicima.

Posebno su zainteresirani da Android telefone pretvore u digitalnu identifikaciju, što će omogućiti da se koriste kao ključevi za automobile, a prioritet je na osposobljavanju tih funkcija. Apple iPhone telefoni se inače mogu koristiti kao ključevi za automobile.

Najnovije

Mobilnost