Ovo vino se otvara samo preko aplikacije i QR koda | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ovo vino se otvara samo preko aplikacije i QR koda

Autor Krunoslav Ćosić

Za otvaranje kutije potrebna je šifra, ali i strpljenje

 Franc Arman_1.jpg Izvor: Stjepan Dolenec/www.creativefactory.hr

Mnoga vina danas niti ne dožive svoj vrhunac, trenutak u kojem njihova kvaliteta dolazi do punog izražaja jer se popiju prebrzo. Specifičnost vina Teran Barrique leži u tradicionalnoj metodi sazrijevanja, pri čemu njegova kvaliteta s vremenom postaje sve bolja. Stoga se boca ne može otvoriti prije nego li vino u potpunosti sazre i tako prožme sve svoje komponente kako bi svi koji uživaju u vinu mogli doživjeti njegove bezvremenske okuse.

Projekt istarske vinarije Franc Arman - Vrijeme je za tvoje vrijeme - spaja svijet tehnologije i aspekte vinarstva, a rezultat je aplikacija koja vas uvodi u svijet enologije, povijesti vina i tradicije vinarije Franc Arman koja postoji više od 170 godina kao i vrhunskog vina sorte Teran.

Teran Barrique je crno vino kojem su potrebna 3 mjeseca da u potpunosti sazre. Vinarija je osmislila jedinstveni koncept te je bocu ovog istarskog vina nastalog od ručno branih grozdova i najnaprednije enološke tehnologije stavila u posebno dizajniranu premium kutiju koja naglašava važnost vremena.

 Franc Arman_2.jpg Izvor: Stjepan Dolenec/www.creativefactory.hr

Od vinoljubaca zahtijeva posebno strpljenje jer se kutija (ukupno će ih biti samo 250) otvara tek nakon tri mjeseca – i to ne bilo kako. Kako ne biste prerano otvorili bocu vinarija Franc Arman osmislila je način kako to spriječiti.

Za otvaranje kutije potrebna je šifra koja se dobije kroz besplatnu aplikaciju Teran Barrique, a otkriva se tek kada je pravo vrijeme za degustaciju. Aplikacija je dostupna preko QR koda na kutiji te je potrebno usmjeriti kameru pametnog telefona prema QR kodu za link koji vodi do preuzimanja aplikacije na pametni telefon.

Kroz 28 poruka i 7 poglavlja moći ćete, dok čekate šifru, saznati zanimljivosti iz enologije, povijesti obitelji Arman, najstarijoj vinskoj boci, proizvodnji vina te samim karakteristikama Teran Barriquea.

 FRanc Arman_5.jpg Izvor: Stjepan Dolenec/www.creativefactory.hr

„Boljka suvremenog čovjeka je da mu uvijek nedostaje vremena, treba imati sve, sada i odmah. Zato smo napravili ovaj projekt koji poziva potrošača na strpljenje, usporavanje ritma kako bi se uskladili s usporenim ritmom potrebnim za proizvodnju kvalitetnog vina. To smo učinili upravo s aplikacijom – najčešćim suvremenim alatom“, naglasio je Anselmo Tumpić, kreativni direktor studija Tumpić/Prenc.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI