APLIKACIJA ZA USPOREDBU PROIZVODA: Smanjite svoje troškove | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APLIKACIJA ZA USPOREDBU PROIZVODA: Smanjite svoje troškove

Autor Ivan Vukić

Provjerite učinkovitosti proizvoda i ukupne troškove

 Pametna kuca.jpg Izvor: Pixabay

Danas svaka kuna postaje sve bitnija jer proizvodi i usluge poskupljuju iz tjedna u tjedan. Treba razmišljati, uz kratkoročne troškove, i o dugoročnim troškovima. Europski potrošački centar pomaže potrošačima u Europskoj uniji, a savjetuju i kako štedjeti u kućanstvima.

Pametnijim odabirom kućanskih uređaja štedimo električnu energiju, ali i smanjujemo utjecaj na okoliš. Aplikacija Provjera učinkovitosti uređaja omogućuje jednostavnu usporedbu proizvoda, izračun troškova i odabir proizvoda uz pomoć nove europske baze podataka proizvoda koja je uspostavljena s novom shemom energetskoga označavanja (EPREL).

Alat u aplikaciji je izravno povezan s bazom podataka EPREL te omogućuje pristup informacijama o proizvodima s ciljem usporednih izračuna i usporedbe općenito. Prikazuje se prikaz raspona energetske učinkovitosti koji je trenutačno dostupan za određenu skupinu proizvoda te konkretan položaj odabranoga modela unutar toga raspona.

 Pametna kuca.jpg Izvor: Pixabay

U aplikaciji ćete imati prikaz vrlo učinkovitih proizvoda u određenoj kategoriji proizvoda te izračun i usporedbu operativnih troškova za odabrane modele proizvoda u ukupnome vijeku trajanja proizvoda.

Dostupna je usporedba svih podataka o proizvodu pohranjenih u bazi podataka EPREL za različite modele, uz detaljno objašnjenje svih novih informacijskih elemenata na novim energetskim oznakama.

Želite li uštedu?
Izvor: Youtube

Aplikacija se može koristiti na računalu te na pametnim telefonima i tabletima. Provjeru proizvoda možete obaviti skeniranjem QR koda na energetskoj oznaci proizvoda ili unošenjem dijela broja modela proizvoda kako biste izravno pristupili informacijama o njemu, a koje se nalaze u bazi podataka Europske unije.

Obuhvaćene su sljedeće kategorije proizvoda:
• hladnjaci i zamrzivači
• izvori svjetlosti
• kombinirane perilice sušilice
• perilice posuđa
• perilice rublja
• profesionalni rashladni ormari
• rashladne vitrine (uređaji za čuvanje vina)
• rashladni uređaji s funkcijom izravne prodaje
• televizori i elektronički zasloni

 Perilica rublja.jpg Izvor: Pixabay

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI