Novčanik vam više neće trebati, uz sat na ruci | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Novčanik vam više neće trebati, uz sat na ruci

Garmin Pay je kao beskontaktno plaćanje zaživio na hrvatskom tržištu

Garmin Pay (3) Izvor: Vedran Metelko

Na ruci imate sat, ali novčanik ste zaboravili u kući ili ste na kratko izašli iz automobila kako biste kupili kruh u obližnjoj pekari. Nema potrebe vraćati se natrag jer ako na ruci imate Garminov pametni sat i aktiviranu uslugu Garmin Pay, bit će dovoljno samo nasloniti sat na uređaj za beskontaktno plaćanje.

Usluga je dostupna korisnicima debitnih kartica Visa Zagrebačke banke, čime se funkcionalnost pametnih satova iz godine u godinu povećava.

Garmin Pay (9) Izvor: Vedran Metelko

Garmin Pay štiti vas upotrebom kartičnih brojeva i transakcijskih kodova specifičnih za sat svaki put kad kupujete. Broj vaše kartice ne sprema se na uređaju ili na poslužiteljima i ne prenosi se trgovcima tijekom plaćanja.

U satu se nikada ne pohranjuju pravi kartični podaci već digitalizirani token koji je štićen PIN-om poznatim jedino korisniku sata, transakcije se autoriziraju pouzdanom dvofaktorskom autentifikacijom, a sav prijenos podataka zaštićen je njihovom enkripcijom.

Kako se koristi Garmin Pay?

Garmin Pay (6) Izvor: Garmin

Plaćanje s određenim modelima pametnih satova Garmin moguće je na gotovo svim prodajnim mjestima koja primaju beskontaktno jednokratno plaćanje. Prilikom plaćanja sat se nasloni poput kreditne ili debitne kartice. Prethodno je na pametni telefon potrebno instalirati aplikaciju Garmin Connect te aktivirati uslugu.

Na satu je potrebno unijeti lozinku, odabrati odgovarajuću karticu Zagrebačke banke iz virtualnog novčanika, a zatim približite zglob čitaču kartica i to je to. U izborniku sata odaberite Wallet, ako je potrebno unesite PIN i prislonite sat POS uređaju.

Garmin Pay (2) Izvor: Vedran Metelko

Možete plaćati Visa debitnim karticama kunskog tekućeg računa, Visa debitnim karticama kunskog žiroračuna te Visa debitnim karticama deviznog računa. Pri tome vam se ne naplaćuje nikakva naknada za korištenje uslugom Garmin Pay.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost