I SAMI ĆETE MOĆI POPRAVITI SVOJ IPHONE Bit ćete i nagrađeni za to | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I SAMI ĆETE MOĆI POPRAVITI SVOJ IPHONE Bit ćete i nagrađeni za to

Autor Krunoslav Ćosić

Apple planira uvesti shemu samopopravka iPhonea

 Apple iPhone razbijen (2).jpg Izvor: Rene Asmussen from Pexels

Apple je predstavio Self Service Repair, program koji korisnicima omogućuje pristup dijelovima i alatima tvrtke kako bi sami popravili oštećene pametne telefone. Za početak, bit će to dostupno samo za iPhone 12 i iPhone 13.

Appleova usluga će biti dostupna od početka 2022. u SAD-u i proširit će se na dodatne zemlje tijekom cijele godine pružajući pojedincima pristup dijelovima, alatima i priručnicima za Appleove proizvode.

 Apple iPhone razbijen (3).jpg Izvor: Skitterphoto from Pexels

Dodatno, Apple planira dodati kompatibilnost za Mac računala sa svojim M1 čipovima, prenosi Mobile World Live. Apple trenutno ima 5000 ovlaštenih i 2800 neovisnih pružatelja usluga popravka s pristupom tim dijelovima.

Veći pristup

Početna faza samoposlužnog popravka usredotočit će se na najčešće servisirane module, a to su zaslon iPhonea, baterija i kamera. Dodatni popravci bi trebali biti dodani kasnije tijekom 2022. godine. Korisnici će u početku moći naručiti više od 200 dijelova i alata putem namjenske online trgovine. Apple će ponudi i benefite odnosno popuste za potrošače koji će im vratiti rabljene dijelove za recikliranje.

Glavni izvršni direktor Applea Jeff Williams izjavio je kako je tvrtka u posljednje tri godine gotovo udvostručila broj servisnih mjesta s pristupom originalnim dijelovima, alatima i obuci. “Stvaranje većeg pristupa Appleovim originalnim dijelovima daje našim kupcima još veći izbor ako je potreban popravak”.

 Apple iPhone razbijen (1).jpg Izvor: energepic.com from Pexels

No, Apple je upozorio da je Self Service Repair namijenjen "pojedinačnim tehničarima sa znanjem i iskustvom za popravak elektroničkih uređaja".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI