PAZITE NA DODATNE NAKNADE: Pri online kupnji trgovac mora navesti ukupnu cijenu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IZNENAĐENJE!

PAZITE NA DODATNE NAKNADE: Pri online kupnji trgovac mora navesti ukupnu cijenu

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

Zakonom je definirano da trgovci na području Europske unije moraju navesti ukupne troškove proizvoda kao i bilo kakve dodatne naknade

Izvor: Profimedia

Ukupni troškovi naručenog proizvoda ili usluge moraju biti transparentni i jasno naznačeni. Trgovci vam ne mogu naplatiti više ako plaćate kreditnom karticom ili drugim sredstvom plaćanja od iznosa stvarnog troška korištenja tih sredstava plaćanja za trgovca.

Dodajmo i da se možete predomisliti o kupovini u roku od 14 dana kad kupujete putem interneta na području Europske unije, bez da objašnjavate trgovcu zašto ste se na to odlučili. Trgovac vam mora vratiti novac u roku od 14 dana. Ukoliko trgovac želi da vi snosite troškove povrata robe nakon što ste se predomislili, mora vas prethodno o tome jasno obavijestiti, a u suprotnome on mora platiti troškove dostave.

Imate pravo na povrat novca i za elektroničke dražbe, poput e-Baya, kad kupujete robu od profesionalnog prodavača. Isto pravo imate i kad na internetu kupujete glazbu i video, sve dok ne pokrenete postupak preuzimanja podataka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost