24-KARATNA WII KONZOLA Izrađena je specijalno za britansku kraljicu Elizabetu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

24-KARATNA WII KONZOLA Izrađena je specijalno za britansku kraljicu Elizabetu

Prodaje se pozlaćena Wii igraća konzola po cijeni od koje će vam se zavrtjeti u glavi

 Izvor: Profimedia

1,9 milijuna kuna ili 250.000 eura cijena je po kojoj se prodaje igraća konzola Nintendo Wii, Ali, to nije bilo kakva konzola za igranje. Izrađena je od 24-karatnog zlata u samo jednom primjerku (od zlata je izrađen i kontroler), specijalno za britansku kraljicu Elizabetu II, a taj dio posla odradila je američka gaming tvrtka THQ.

24k;gold;plated;Wii;games;video;console;royal;Queen Elizabeth Izvor: Profimedia

Konzola koristi verziju firmwarea 3.2, mase je 5,2 kilograma, što je posljedica galvanizacije u 24-karatno zlato. Rezolucija slike je 480p, a kao i sve Wii konzole može se koristiti za igranje igara te surfanje internetom, nakon što se poveže na Wi-Fi.

Konzola je 2009. godine poslana kraljici u Buckinghamsku palaču, ne znamo jel se igrala na njoj ili je samo stajala u nekom kutu; možda se netko drugi igrao?! Poznato je da se kraljica Elizabeta II jednom prilikom pridružila igranju s Wii konzolom – bilo je to 2007. godine kad je Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, svom suprugu princu Williamu donijela Wii za Božić 2007. Kraljica je tada, na Wii konzoli, odigrala igru kuglanja.

24k;gold;plated;Wii;games;video;console;royal;Queen Elizabeth Izvor: Profimedia

Uglavnom, Nintendo je konzolu poslao kraljici za poklon, u sklopu promocije Big Family Games. U međuvremenu, konzola je 2017. godine promijenila vlasnicu odnosno vlasnika te je u vlasništvu kolekcionara koji rasprodaje neke od igara iz svoje arhive. Vlasnik Donnie Fillerup živi u Nizozemskoj te je konzolu kupio prije četiri godine želeći tu tajnu zadržati za sebe.

Ali, tajna je 2019. godine otkrivena, a otkrili su ga ljudi iza YouTube kanala „People Make Games“. Naravno da su kod vlasnika izazvali bijes sa svojim otkrićem. Konzola se prodaje za spomenutih 250.000 eura, dolazi s kopijom Big Family Games, a bez obzira što je izrađena od 24K zlata funkcionira poput ostalih konzola. Razlika je ipak u blještavilu.

Konzola danas ima tragove korištenja na dnu (vidi se istrošenost) dok je serijski broj malo prekriven, a razlog prodaje je kupnja kuće. Nakon što se pojavi kupac, vlasnik će za slanje angažirati specijaliziranu dostavnu tvrtku te će biti praćena s najvećim prioritetom. Budući vlasnik dobit će dokumente kojima se dokazuje autentičnost originala.

24k;gold;plated;Wii;games;video;console;royal;Queen Elizabeth Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost