STOLNA SVJETILJKA ZA UNUTARNJI VRT Mala zelena oaza ukrasit će vaš stan! | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STOLNA SVJETILJKA ZA UNUTARNJI VRT Mala zelena oaza ukrasit će vaš stan!

Autor Dijana Kaćanski

Živite u gradu, u stanu, priroda je daleko, a vi želite pogled na zelenilo, cvijeće ili biste radije uzgojili nešto hranjivo? Sada je to moguće uz pametnu stolnu svjetiljku za unutarnji vrt s hidroponskim napajanjem

  Izvor: Aliexpress

Živite u gradu, u stanu, priroda je daleko, a vi želite pogled na zelenilo, cvijeće ili biste radije uzgojili nešto hranjivo? Sada je to moguće uz pametnu stolnu svjetiljku za unutarnji vrt s hidroponskim napajanjem

Postoji više vrsta intenzivnog uzgoja biljaka u zaštićenom prostoru, a jedna od naprednijih tehnika je uzgoj bez zemlje, odnosno hidroponski uzgoj. Iako ovaj sistem izgleda tehnološki napredan, vjeruje se da su i Babilonski vrtovi stvoreni 600. godine pr. Kr. koristili ovu metodu.

  Izvor: Aliexpress

Hidroponski uzgoj su koristili i Azteci, a u novije doba, početkom 20. stoljeća se u Kaliforniji počela popularizirati metoda uzgoja u vodi umjesto zemlje uz dodatak hranjivih tvari. Danas je hidroponski uzgoj biljaka vrlo raširena i zbog dobrih prinosa prihvaćena metoda, pa je idealan odabir za uzgoj u gradskim stanovima.

Smart stolna svjetiljka za hidroponski unutarnji vrt praktičnih je dimenzija, posuda za biljke duga je 26,5 cm, visina posude iznosi oko 8 cm, a cijeli sistem sa svjetiljkom je visok 37 cm pa je prikladna za držanje u kuhinji ili bilo kojoj drugoj prostoriji.

  Izvor: Aliexpress

  Izvor: Aliexpress

Svjetiljka sadrži LED lampice bijele, crvene i plave boje koje obuhvaćaju cijeli spektar. Prilikom korištenja, moguće je izabrati jedan od tri modela svjetlosti – svjetlost koja doprinosi zaštiti očiju prilikom čitanja, crveni i plavi spektar, kao i inteligentni način svjetla s punim spektrom.

Način rada ovog pametnog uređaja je jednostavan. Uključi se napajanje i odabere vrsta svjetla, ukoliko je razina vode u spremniku za sadnju niža od 10%, oglasit će se alarm. Smart stolna svjetiljka za hidroponski unutarnji vrt radi u ciklusima, 16 sati rada i 8 sati odmora. Predlaže se zamjena vode svaka 2-3 tjedna i pritom dodavanje nekoliko kapi hranjive otopine.

  Izvor: Aliexpress

Na ovaj se način mogu saditi brojne vrste cvijeća, začinskih biljaka, povrća i voća. Ovaj zanimljivi komplet sadrži uređaj za sadnju, dva boksa za sadnju, adapter za struju, postolje za svjetiljku i knjižicu s uputama.

Smart stolna svjetiljka za hidroponski unutarnji vrt košta oko 46 USD, troškovi dostave iznose oko 3,5 USD, a PDV iznosi 12,23 dolara.

  Izvor: Aliexpress

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI