Huawei neće napustiti poslovanje s pametnim telefonima | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Huawei neće napustiti poslovanje s pametnim telefonima

Unatoč ozbiljnim problemima s kojima se Huawei suočava treću godinu, tvrtka razmišlja pozitivno

Guo Ping, Huawei (2) Izvor: STR / AFP / Profimedia

Zamjenik predsjednika Huaweija Guo Ping (član rotirajućeg predsjedništva) izjavio je da tvrtka neće napustiti smartphone biznis, unatoč ozbiljnim problemima s lancem opskrbe, izvijestio je CNBC, a prenosi Mobileworldlive.

Huawei traži načine kako se vratiti na prethodnu poziciju (drugu u svijetu pametnih telefona), nakon velikog pada i problema izazvanih američkim sankcijama, ali i nedostatkom čipova u svijetu. Suočavaju se s problemom nabave vrhunskih komponenti trećih strana.

Guo Ping, Huawei
Guo Ping, Huawei
Izvor: STR / AFP / Profimedia

Padu isporuka pridonijela je i prošlogodišnja prodaja branda Honor koji je u Huaweijevim prihodima ipak činio značajan udio. Honor je nedavno predstavio nove pametne telefone u seriji Magic3, a telefoni nakon duže od dvije godine podržavaju Googleove servise i pristup Google Play trgovini mobilnim aplikacijama.

Ipak, Huawei planira nastaviti razvijati nove mobilne uređaje, istovremeno podržavajući lokalne partnere u unaprjeđenju proizvodnih kapaciteta. Ping očekuje da će se Huawei vratiti na "tron pametnih telefona", čim kineski proizvođači čipova budu mogli ispuniti potražnju za čipovima odnosno poluvodičima. Tvrtka je za sada u fazi mogućnosti projektiranja novih čipova, ali nemaju mogućnost proizvodnje naprednih čipova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost