Uz nove, službeno se prodaju i obnovljeni pametni telefoni | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Uz nove, službeno se prodaju i obnovljeni pametni telefoni

Globalno tržište obnovljenih pametnih telefona je u porastu

Razbijen ekran na pametnom telefonu Izvor: Viktoriia Kotliarchuk / Stock Budget / Profimedia

Pokvareni telefoni se popravljaju i zatim ponovo završavaju u prodaji. Takvi uređaji najčešće imaju potpuno novo kućište, mijenja im se i baterija ukoliko nije u najboljoj kondiciji, a popravlja se i prethodno uočeni kvar.

Globalno tržište obnovljenih (refurbished) pametnih telefona zabilježilo je zdrav rast u većini regija u drugoj polovici 2020. godine, pokazuju podaci koje je objavio Counterpoint. Taj rast bi se mogao i dalje nastaviti, s obzirom da je došlo do povećanje potražnje u odnosu na ponudu.

electronics,smartphone,disassembly,gadget,screen,fix,diy,warrant Izvor: Shutterstock

Tržište je više nego nadoknadilo pad u prvoj polovici 2020. godine sa skromnim povećanjem od 4% u 2020. u usporedbi s količinama iz 2019. godine.

U svim regijama je u drugoj polovici 2020 zabilježen porast u odnosu na prethodnu godinu. Dok je nekim tržištima poput latinoameričkog i jugoistočne Azije trebalo vremena da se oporave, druge regije poput SAD-a, Europe, Indije i Afrike su se vratile i pokušale povećati aktivnosti vezane za ponudu i distribuciju.

Apple je naročito tražena roba na sekundarnom tržištu – i dok je Appleov udio na globalnom tržištu novih pametnih telefona u drugoj polovici 2020. iznosio nešto više od 13%, udio na sekundarnom tržištu u istom razdoblju je bio veći od 44%. Ljudi su spremni kupiti i obnovljeni Appleov telefon, samo da bi mogli koristiti uređaj s jabukom.

abstract;backdrop;background;bright;broken;buyer;cartoon;certified;character;client;coherent;color;concept;creative;customer;deal;device;discount;drawing;electronics;exchange;flat;gadget;graphic;illustration;isolated;layout;marketing;modern;narrative;offer;phone;price;product;refurbished;repair;sale;scene;shopping;simple;smartphone;special;story;technician;trendy;used;vibrant;violet;vivid Izvor: - / Stock Budget / Profimedia

Osim toga, Appleov ASP je na sekundarnom tržištu (average selling prices odnosno prosječna prodajna cijena) gotovo tri puta veći od prosjeka svih njegovih konkurenata. I nakon što je više od 150 mobilnih operatora u 70 zemalja uvelo 5G, potražnja za Appleovim obnovljenim 4G LTE telefonima se ne smanjuje.

To pomaže Appleu da poveća svoju bazu korisnika jer su mnogi kupci Appleovih proizvoda na sekundarnom tržištu ustvari kupci koji po prvi put kupuju Appleov uređaj. Mnogima je to jedinstvena prilika za kupnju telefona koji izgleda poput novog, ima jamstvo kao rabljeni te samim time predstavlja sigurniju kupnju nego putem raznih oglasnika, nakon čega vam nitko ne jamči koliko će dugo uređaj raditi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost