ZTE udvostručio zaradu u odnosu na prvo polugodište | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZTE udvostručio zaradu u odnosu na prvo polugodište

Kineski proizvođač ZTE zabilježio je snažan rast dobiti u prvoj polovici 2021. godine

ZTE zgrada Izvor: Shutterstock

Dvoznamenkasti rast prihoda potaknut je naglim povećanjem poslovanja s potrošačima dok je podjela ZTE-ovih ključnih partnera ostala ista.

Kompaniji ZTE neto dobit je u prvom polugodištu 2021. porasla za 134,2 posto na 2,11 milijardi CNY (325,7 milijuna USD); isključujući izvanredne stavke, neto dobit dosegla je 4,08 milijardi CNY. U priopćenju ZTE navodi kako su napori da se optimizira struktura troškova doveli do povećanja bruto profitne marže za 2,7 postotnih bodova na godišnjoj razini na 36,1 posto, objavio je Mobileworldlive.com.

Operativni prihodi porasli su 12,4 posto na 53,07 milijardi CNY, a domaća prodaja porasla je 13,2 posto na 35,95 milijardi CNY. Međunarodni promet povećan je 10,8 posto na 17,1 milijardu CNY, čineći 32,3 posto ukupnog prihoda (neznatno manje u odnosu na prvu polovicu 2020.).

smartphone;cellphone;mobile;phone;device;technology;economy;business;zte;telecommunications;equipment;company;logo;sign;GC041580.jpg;category_code_int Izvor: Igor Golovniov / Zuma Press / Profimedia

Prihodi od mreža mobilnih operatera bili su jednaki u odnosu na prošlu godinu i iznosili su 35,05 milijardi CNY jer je snažna domaća potražnja bila nadoknađena nesigurnostima izvan Kine uzrokovanim pandemijom Covid-19 (koronavirus), za koju je tvrtka rekla da predstavlja "znatan pritisak i izazov za ulaganje u inozemne mreže, napredak u 5G i kratkoročnu izgradnju mreže”.

ZTE-ovo potrošačko poslovanje zabilježilo je rast od 66,6 posto na 12,35 milijardi CNY dok su prihodi od rezidencijalnih uređaja porasli za više od 90 posto, a za mobilne uređaje 40 posto. Prihodi u državnom i korporativnom poslovanju porasli su za 17,7 posto na 5,67 milijardi CNY, pri čemu su se na domaćem tržištu serverski i skladišni proizvodi udvostručili, usporedbom prihoda iz godine u godinu.

Potrošnja na istraživanje i razvoj u šestomjesečnom razdoblju porasla je 33,5 posto na 8,86 milijardi CNY, pri čemu su rashodi kao postotak operativnih prihoda porasli na 16,7 posto (s 14,1 posto) u odnosu na isto razdoblje 2020. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost