KONKURENCIJA NETFLIXU Nevjerojatno! Postigli su cilj tri godine prije zadanog roka | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KONKURENCIJA NETFLIXU Nevjerojatno! Postigli su cilj tri godine prije zadanog roka

Autor Ivan Vukić

Disney+ je krajem 2020. godine, odnosno tri godine prije zadanog roka, postigao cilj od 90 milijuna pretplatnika

 Disney+ (2) Izvor: DAX Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Streaming kanal tvrtke Walt Disney Company s radom je počeo u studenom 2019. godine. Bilo je to nakon dugog perioda iščekivanja usluge, a Disney je prognozirao da će do 2024. dosegnuti između 60 i 90 milijuna pretplatnika.

S današnjeg gledišta, bila je to vrlo konzervativna procjena rasta, pa čak i komično niska. Ipak, da nije bilo pandemije koronavirusa, stvari se ne bi tako brzo razvijale. Nakon zatvaranja kino dvorana i zabavnog parka Disneyland početkom 2020. godine kompanija se našla u problemu.

 Disneyland
Disneyland
Izvor: Kirby Lee / Alamy / Alamy / Profimedia

Poput Netflixa, i Disney+ je profitirao od boravka kod kuće i ograničenih aktivnosti u slobodnon vremenu suočenih s bolešću COVID-19. Disney+ se približava svom drugom rođendanu u studenom, a streaming ponuda Walt Disney Company nastavlja premašivati očekivanja.

Nakon što je krajem 2020. godine, što je bilo tri godine prije roka, postignut cilj od 90 milijuna pretplatnika, konkurent Netflixu sa sjedištem u Burbanku u Kaliforniji dodao je još 20 milijuna pretplatnika u prvih šest mjeseci 2021. godine.

 Disney+ (1) Izvor: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prema posljednjim podacima o zaradi, koji dolaze iz same tvrtke a prenosi Statista, Disney+ je 3. srpnja 2021. imao 116 milijuna pretplatnika, udvostručivši time svoju bazu pretplatnika tijekom dvanaest mjeseci.

Čisto da bi se taj broj stavio u kontekst, podsjećamo da je Netflixu trebalo sedam do deset godina (ovisno o tome kada počnete brojati) da dosegne što veći broj pretplatnika za svoju streaming uslugu, koja je trenutno broj 1 u svijetu s 209 milijuna pretplatnika.

 Disney+ (3) Izvor: Dennis Diatel / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI