TRŽIŠTE Koliko je drugi val korone imao utjecaja na isporuke pametnih telefona? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TRŽIŠTE Koliko je drugi val korone imao utjecaja na isporuke pametnih telefona?

Autor Krunoslav Ćosić

Potražnja za 5G kompatibilnim uređajima nadoknadila je tekuće poremećaje u proizvodnji i nedostatku komponenti

 Pametni telefoni Izvor: Maksym Yemelyanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Globalna prodaja pametnih telefona porasla je za 10,8 posto u drugom tromjesečju ove godine, na ukupno 328,8 milijuna jedinica, pokazuju podaci koje je objavio Gartner. U drugom tromjesečju 2020. godine ukupno je isporučeno 296,9 milijuna telefona. Ukupno je prodaja mobitela porasla 10,2 posto (uključujući i pametne i klasične mobitele).

Anshul Gupta, viši direktor istraživanja u Gartneru, primijetio je da je drugi val bolestiCovid-19 (koronavirus), koji je uzrokovao zatvaranje tvornica u Indiji i Vijetnamu, zajedno sa zatvaranjem maloprodaje i ograničenjima isporuke na mreži, utjecao na prodaju u posljednjem tromjesečju nakon snažnog početka godine, objavio je Mobileworldlive.

"Regije s visokom penetracijom 5G povezivanja imale su veliku potražnju za 5G pametnim telefonima i bile su pokretači rasta vodećih proizvođača pametnih telefona", dodao je Gupta. Jedan od tih dobavljača bio je Xiaomi, koji iz godine u godinu ima sve bolje prodajne rezultate.

 Pametni telefoni (2) Izvor: - / PhotoAlto / Profimedia

Svjetska prodaja pametnih telefona kineskog dobavljača prestigla je Apple te je Xiaomi zauzeo drugo mjesto, nakon što je zabilježio rast od 80,5 posto na 51 milijun jedinica, potaknut jačom prisutnošću u online prodaji i brzom ekspanzijom izvan Azije i Pacifika.

Na trećem mjestu Apple je povećao prodaju za 28,3 posto na 49,3 milijuna, pri čemu je potražnja za serijom iPhone 12 bila izrazito velika na 5G tržištima. Gartner je istaknuo da je dugogodišnji lider Samsung proširio svoju ponudu 5G telefona u početnom i srednjem cjenovnom rangu kako bi povećao potražnju za sljedećom generacijom mobilne telefone. Samsung je prodao 57,7 milijuna jedinica, u usporedbi s 54,8 milijuna u drugom tromjesečju 2020.

Kineski dobavljači Oppo i Vivo završili su među prvih pet, odnosno povećali su prodaju za 42,4 posto na 33,6 milijuna i 41,6 posto na 32,2 milijuna. Gupta je dodao da će povećana potražnja nastaviti donositi prednost globalnim dobavljačima pametnih telefona u 2021. godini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI