TRŽIŠTE Koliko je drugi val korone imao utjecaja na isporuke pametnih telefona? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TRŽIŠTE Koliko je drugi val korone imao utjecaja na isporuke pametnih telefona?

Potražnja za 5G kompatibilnim uređajima nadoknadila je tekuće poremećaje u proizvodnji i nedostatku komponenti

Pametni telefoni Izvor: Maksym Yemelyanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Globalna prodaja pametnih telefona porasla je za 10,8 posto u drugom tromjesečju ove godine, na ukupno 328,8 milijuna jedinica, pokazuju podaci koje je objavio Gartner. U drugom tromjesečju 2020. godine ukupno je isporučeno 296,9 milijuna telefona. Ukupno je prodaja mobitela porasla 10,2 posto (uključujući i pametne i klasične mobitele).

Anshul Gupta, viši direktor istraživanja u Gartneru, primijetio je da je drugi val bolestiCovid-19 (koronavirus), koji je uzrokovao zatvaranje tvornica u Indiji i Vijetnamu, zajedno sa zatvaranjem maloprodaje i ograničenjima isporuke na mreži, utjecao na prodaju u posljednjem tromjesečju nakon snažnog početka godine, objavio je Mobileworldlive.

"Regije s visokom penetracijom 5G povezivanja imale su veliku potražnju za 5G pametnim telefonima i bile su pokretači rasta vodećih proizvođača pametnih telefona", dodao je Gupta. Jedan od tih dobavljača bio je Xiaomi, koji iz godine u godinu ima sve bolje prodajne rezultate.

executive;wireless technology;choice;cell phone;holding up;community;businesswoman;businessman;mid-adult woman;young woman;medium group of people;35-39 years;30-34 years;25-29 years;20-24 years;man;adults only;woman;young adult;mid-adult;adult;mid-adult man;young man;abundance;connection;mobility;telecommunications;communication;smartphone;full suit;business attire;studio shot;looking at camera;together;standing;cropped;front view;high angle view;selective focus;color image;communities;part of;partial view;cell phones;choices;executives;adults;young adults;women;men;young women;young men;mid-adult men;mid-adults;full suits;smartphones;businessmen;businesswomen;connections;color images;cell;mobile phone;businessperson;eyes on camera;view from above;elevated view;twenties;20s;early 20's;late 20's;early 30's;late 30's;medium group of persons;thirties;30s;telecom;portable;connectivity;copiousness;a lot;abundant;plentiful;iPhone;connexion;colour image;cells;mobile phones;businesspeople;wireless technologies;looking at cameras;high angle views;connexions;smart phones;iPhones;mid adults;colour images;studio shots;mobile;looking to camera;standing up;overhead view;from above;from the front;young person;age 20-25;early twenties;age 25-30;late twenties;age 30-35;early thirties;age 35-40;late thirties;mid adult person;just adults;copious;plenty;plentious;differential focus;eyes on the camera;looking at the camera;high angle;high-angle view;20's;early 20s;late 20s;early 30s;late 30s;mid adult woman;mid adult man;mid adult men;mid adult;30's;mid-adult person;alot;smart phone;studioshot;studio-shot;photoalto Izvor: - / PhotoAlto / Profimedia

Svjetska prodaja pametnih telefona kineskog dobavljača prestigla je Apple te je Xiaomi zauzeo drugo mjesto, nakon što je zabilježio rast od 80,5 posto na 51 milijun jedinica, potaknut jačom prisutnošću u online prodaji i brzom ekspanzijom izvan Azije i Pacifika.

Na trećem mjestu Apple je povećao prodaju za 28,3 posto na 49,3 milijuna, pri čemu je potražnja za serijom iPhone 12 bila izrazito velika na 5G tržištima. Gartner je istaknuo da je dugogodišnji lider Samsung proširio svoju ponudu 5G telefona u početnom i srednjem cjenovnom rangu kako bi povećao potražnju za sljedećom generacijom mobilne telefone. Samsung je prodao 57,7 milijuna jedinica, u usporedbi s 54,8 milijuna u drugom tromjesečju 2020.

Kineski dobavljači Oppo i Vivo završili su među prvih pet, odnosno povećali su prodaju za 42,4 posto na 33,6 milijuna i 41,6 posto na 32,2 milijuna. Gupta je dodao da će povećana potražnja nastaviti donositi prednost globalnim dobavljačima pametnih telefona u 2021. godini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost