RAD OD KUĆE NIJE BIO KRATKOTRAJNA MUKA Prodaja računalnih monitora | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RAD OD KUĆE NIJE BIO KRATKOTRAJNA MUKA Prodaja računalnih monitora

Autor Krunoslav Ćosić

Koliko se monitora u svijetu prodavalo u predpandemijskim godinama (2017., 2018. i 2019.), a koliko u 2020. godini?

 Računalni monitor (2) Izvor: Suraj Vishwakarma / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako je u 2020. pandemija COVID-19 zahvatila cijeli svijet, milijuni djelatnika i studenata bili su prisiljeni raditi, učiti i studirati prvenstveno od kuće. Ova promjena u stilu rada nije samo oživjela prethodno opadajuće tržište računala već je i povećala potražnju za perifernim računalima.

Ljudi su vrlo brzo shvatili kako rad od kuće neće biti kratkotrajna muka. Mnogi su odlučili pravilno opremiti svoje kućno radno mjesto, a sekundarni monitori bili su među traženijim nadogradnjama. Tradicionalna prijenosna računala mnogima nisu bila dovoljna i nisu ih shvatili kao kompletno rješenje poput računala s velikim monitorom, tipkovnicom i mišem.

 Računalni monitor (1) Izvor: Sorapop Udomsri / Panthermedia / Profimedia

Prema IDC-ju jedinstvena radna situacija od kuće, zajedno sa sve većom popularnošću igara, dovela je globalno tržište računalnih monitora do godine najjačeg rasta od kada je IDC počeo pratiti industriju 2008. godine.

Zahvaljujući najboljem četvrtom tromjesečju od 2011., globalne isporuke monitora za računala u prošloj (2020.) godini iznosile su 136,6 milijuna, u odnosu na 126,1 milijun u 2019. U 2018. godini u svijetu je isporučeno 123,3 milijuna računalnih monitora, pokazuju podaci IDC-ja koje je prenio Statista, a u 2017. godini tržište je isporučilo 120,8 milijuna monitora. Dakle, u 2020. je, u odnosu na 2018. godinu, u svijetu isporučeno 15,8 milijuna monitora više.

S 26,4 milijuna isporučenih monitora Dell je bio lider na tržištu, a slijede ga TPV, HP, Lenovo i Samsung. Zajedno, pet najvećih proizvođača predstavljalo je otprilike dvije trećine globalnih isporuka u 2020. godini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI