NOSE SE NA RUKAMA Sve su traženiji tech dodaci | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOSE SE NA RUKAMA Sve su traženiji tech dodaci

Autor Ivan Vukić

Wearables ili nosivi uređaji sve su češći na rukama odnosno zapešćima korisnika širom svijeta

 Nosivi uredjaji (3) Izvor: Tatiana Chekryzhova / Alamy / Alamy / Profimedia

Tržište nosivih uređaja je u drugom tromjesečju imalo lijep rast, pokazuju podaci koje je objavio Canalys. Apple je prvi što se tiče isporuka pametnih satova, slijede Huawei i Garmin. U segmentu jednostavnih narukvica vodeći je Xiaomi.

Korisničko iskustvo i trajanje baterije na nosivim uređajima poput pametnih satovima sve je bolje i bolje. Korisnici sve češće prelaze s pametnih narukvica na pametne satove, upravo iz prethodno spomenutih razloga (trajanje baterije), što je kočilo bolju prodaju samih satova.

Globalno tržište nosivih uređaja poraslo je u drugom tromjesečju ove godine za gotovo 6 posto, usporedbom na godišnjoj razini, a potaknuto je prelaskom s jednostavnih narukvica na pametnije satove viših razreda.

 Nosivi uredjaji (2) Izvor: ronstik / Alamy / Alamy / Profimedia

Analitička tvrtka procijenila je da je tržište nosivih uređaja, koje uključuje pametne satove i dodatke poput fitnes trackera (pametne narukvice) imalo isporuku od 40,9 milijuna jedinica, što je 5,6 posto više u odnosu na drugo tromjesečje 2020.

Canalys dijeli pametne satove na osnovne modele s rudimentarnim OS-om i uređaje s platformom sposobnom za pokretanje aplikacija trećih strana. U obje kategorije isporuke su porasle gotovo 38 posto na 25,4 milijuna ili 62 posto od ukupnog broja.

Apple je imao udio od 31,1 posto isporuka pametnih satova u svijetu (7,9 milijuna jedinica), a slijede Huawei (2,3 milijuna) i Garmin (1,9 milijuna).

Istovremeno, isporuke pametnih narukvica pale su za 23,8 posto, na 15,5 milijuna jedinica. Xiaomi je dominirao ovim segmentom isporučivši 8 milijuna fitness bandova (pametnih narukvica), a slijedi ga Apple (7,9 milijuna), objavio je Mobileworldlive.com.

 Nosivi uredjaji (1) Izvor: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Canalys predviđa da će u sljedećim godinama pametni satovi za sobom povući i pametne narukvice jer prodavači povećavaju svoja ulaganja u tom segmentu - korisničko iskustvo sve je bolje, trajanje baterije se povećava. Praćenje zdravlja najbitniji je element koji će korisnici tražiti u budućnosti. Stoga bi proizvođači trebali ulagati dodatna sredstva u senzore i algoritme nove generacije koji će jamčiti točnost i pouzdanost.