5G nadogradnja na postojećim 2G, 3G i 4G tehnologijama | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5G nadogradnja na postojećim 2G, 3G i 4G tehnologijama

Autor Krunoslav Ćosić

Rješenje se temelji na korištenju već postojećih instalacija čime se ubrzava izgradnja 5G mrežne infrastrukture

 5G bazna stanica (2) Izvor: Shutterstock

Huawei BladeAAU Pro integrira aktivne i pasivne antene te tako omogućuje instalaciju različitih frekvencija potrebnih za mrežu nove generacije kao i instalaciju radijske tehnologije na iste antene. Time je omogućena implementacija 5G mreže na postojeće bazne stanice 2G, 3G te 4G tehnologije.

Huaweijeva BladeAAU tehnologija omogućava istovremeni rad na više frekvencija te osigurava instalaciju 5G modula na višim položajima na postojećim nosačima. Svojom podrškom za cijeli opseg i velikom propusnošću pomaže operaterima u skraćivanju vremena implementacije i dovoljno je fleksibilan da se prilagodi različitim scenarijima i uvjetima rada.

 5G bazna stanica (1) Izvor: Shutterstock

Ovo rješenje dobro će doći telekom operatorima koji zadržavaju u radu sve postojeće mrežne tehnologije. Švicarska IT kompanija Sunrise UPC primorana je zadržavati postojeće 2G, 3G i 4G bazne stanice, što predstavlja veliki logistički problem zbog manjka prostora na mjestima gdje su instalirane.

Istovremeno, predstavlja im i sigurnosni rizik zbog povećanog otpora vjetra te narušavanja stabilnosti građevina. Iako je većina baznih stanica u Švicarskoj postavljena na jednom nosaču, za svaku prilagodbu mjesta na kojima su locirane potrebna je građevinska dozvola što opet može potrajati mjesecima ili čak godinama. Sve to značajno otežava prilagodbu za novu nadolazeću 5G infrastrukturu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI