Samsung u Teksasu planira otvoriti novu tvornicu čipova | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Samsung u Teksasu planira otvoriti novu tvornicu čipova

Autor Krunoslav Ćosić

Američka tvornica trebala bi imati vrijednost od 17 milijardi dolara

 Samsung tvornica (1) Izvor: Shutterstock

Južnokorejski tisak izvijestio je da je Samsung blizu odabira lokacije u blizini Taylora u Teksasu. U SAD-u planiraju otvoriti novu tvornicu čipova koja bi ih proizvodila za tržište SAD-a. Korea JoongAng Daily izvijestio je da će Samsung odabrati Taylor nakon što je grad na svojoj web stranici objavio obavijest u kojoj se objašnjava da će se dužnosnici sastati sa Samsungom 8. rujna.

Predstavnik Samsunga rekao je lokalnom američkom tisku da je sastanak dio procesa dubinske analize koji se obavlja za sva mjesta koja se razmatraju. Samsung razmatra i lokacije u Austinu u Teksasu, državi New York te u Arizoni.

 Samsung tvornica (2) Izvor: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Očekuje se da će dužnosnici Taylora razgovarati o poreznim poticajima, uključujući otpisivanje više od 90 posto Samsungovih poreza na imovinu u prvim godinama projekta, objavio je Mobileworldlive.

Samsung je ranije najavio da bi otvaranje tvornice u Tayloru moglo izravno otvoriti 1800 novih radnih mjesta, a do 10.000 ljudi će biti uključeno u izgradnju tvornice poluvodiča. Cilj je započeti izgradnju tvornice početkom 2022. godine, a proizvodnju započeti krajem 2024. godine.

Analitičari su nagađali da će Samsung koristiti američku tvornicu za proizvodnju poluvodiča pomoću 3 nm tehnologije koju omogućuje ekstremna ultraljubičasta litografija. U svibnju je Samsung najavio planove za povećanje ulaganja u memorijske čipove, za 34 milijarde dolara do 2030. godine.

Američka vlada razmatra porezne olakšice i subvencije za domaću proizvodnju čipova kako bi osigurala opskrbni lanac i smanjila oslanjanje na kineske proizvođače.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI