E-TRGOVINA Veliki rast očekuje se i u sljedećim godinama | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

E-TRGOVINA Veliki rast očekuje se i u sljedećim godinama

Autor Krunoslav Ćosić

Gdje u svijetu e-trgovina raste najbrže?

 e-trgovina (4) Izvor: Yanik Chauvin / Panthermedia / Profimedia

Kina je daleko najveće tržište e-trgovine na svijetu, što se vidi iz brojki koje je objavio Statista Digital Market Outlook. Prošle je godine udio e-trgovine u Kini iznosio 1,3 bilijuna dolara, a predviđa se da će se taj broj povećati na gotovo 2 trilijuna dolara do 2025. To bi značilo da bi se u 4 godine gotovo svaki drugi dolar e-trgovine mogao potrošiti u Kini.

 e-trgovina (2) Izvor: Eskymaks / profimedia.com / Profimedia

Prihodi ostvareni u Kini čine većinu azijskog e-commerce tržišta. Ipak, druga tržišta na kontinentu već rastu brže od kineskog. Međutim, kineski rast od 49 posto ostaje iznad svjetskog prosjeka koji bi mogao biti 47 posto.

U Europi se očekuje rast e-trgovine za 42 posto, u SAD-u 35 posto. U Europi će se vrijednost s prošlogodišnjih 460,5 milijardi dolara povećati na 655,6 milijardi, procjenjuje Statista Digital Market Outlook.

 e-trgovina (1) Izvor: Kitch Bain / Panthermedia / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI