SAMSUNG Predviđa se skok profita u četvrtom tromjesečju | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAMSUNG Predviđa se skok profita u četvrtom tromjesečju

Očekuje se da će operativni profit u Q4 2021 biti daleko veći nego u prethodnoj godini

Samsung tvornica (2) Izvor: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Samsung je objavio smjernice o „bikovskim“ zaradama za posljednje tromjesečje 2021. Operativni profit bit će 52,5 posto veći u odnosu na prethodnu godinu, a potaknut je snažnom potražnjom za memorijskim čipovima i porastom prodaje pametnih telefona.

Korejski div potrošačke elektronike procijenio je operativnu dobit na 13,8 bilijuna KRW (11,5 milijardi dolara), uz prihod od oko 76 bilijuna KRW, što je porast od 23,5 posto. Wall Street Journal je prognozu pripisao stalnoj potražnji za memorijskim čipovima i rastućoj marži u Samsungovom poslu proizvodnje silicija, prenosi Mobile World Live.

Neto dobit i prihod po divizijama bit će otkriveni kada se objavi cjelovito izvješće o zaradi, a to bi trebalo biti objavljeno tijekom siječnja 2022.

U trećem tromjesečju 2021. isporuke Samsungovih pametnih telefona pale su 18,2 posto zbog kontinuiranih ograničenja ponude i slabije potražnje dok je operativni profit pao za 24,5 posto, na 3,4 bilijuna KRW, dijelom zbog rastućih troškova marketinga.

Samsung je početkom prosinca najavio restrukturiranje planirajući kombinirati svoje mobilno poslovanje sa svojom širom jedinicom za potrošačku elektroniku i promjenom vodstva. Analitičari su navodno zabrinuti da bi zatvaranje u kineskom gradu Xi'anu, gdje Samsung ima tvornicu čipova, moglo utjecati na zalihe u kratkom roku i dovesti do viših cijena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost