PODSJETIMO SE Kako je izgledao Appleov put do 3 bilijuna dolara | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PODSJETIMO SE Kako je izgledao Appleov put do 3 bilijuna dolara

U siječnju se uz Apple vežu dvije zanimljive teme

Apple iPhone 13 (3) Izvor: Yalcin Sonat / Alamy / Alamy / Profimedia

Apple je prošlog tjedna postao prva tvrtka koja je dosegnula tržišnu kapitalizaciju od 3 bilijuna dolara, nakon što je cijena njezine dionice u ponedjeljak 3. siječnja 2022. nakratko porasla na 182,88 dolara – dovoljno da dosegne spomenutu prekretnicu.

Apple je prva tvrtka na svijetu koja je ikad dosegnula tržišnu kapitalizaciju od 3 bilijuna dolara nakon što je postala druga koja je dosegnula 2 bilijuna dolara u kolovozu 2020. Saudijski naftni i plinski div Saudi Aramco prvi se popeo na 2 bilijuna dolara u prosincu 2019.

Apple iPhone 2G
Apple iPhone 2G
Izvor: Shutterstock

U siječnju smo obilježili i obljetnicu prvog iPhone modela, kojeg je Steve Jobs predstavio 9. siječnja 2007. godine, a pola godine kasnije je i krenula prodaja, nakon čega je uslijedilo više od 30 modela.

Unatoč izazovima koje je predstavljala pandemija koronavirusa, Appleova cijena dionica porasla je za 34 posto u 2021., nakon nevjerojatnog porasta od 81 posto u 2020. Cijela tehnološka industrija pokazala se relativno imunom na negativan utjecaj krize Covida budući da su lockdown i fizičko udaljavanje tehnologiju učinili još važnijim u životima mnogih ljudi.

Sljedeći grafikon ilustrira Appleov uspon od tvrtke koja se bori s vrijednošću od 5 milijardi dolara 2000. godine do svjetske "elektrane" u posljednjih 21 godinu, a također naglašava neka od najznačajnijih lansiranja proizvoda na tom putu. Iako još uvijek leti visoko u ovom trenutku, tvrtka sa sjedištem u Cupertinu također se suočava s velikim preprekama u obliku antimonopolskih istraga i stalne pravne bitke oko pravila App Storea.

Apple put do 3 bilijuna dolara vrijednosti.jpg Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost