DOBILI SU TAKAV SAVJET Ericsson će zatvoriti istraživački centar u kineskom Nanjingu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOBILI SU TAKAV SAVJET Ericsson će zatvoriti istraživački centar u kineskom Nanjingu

Autor Krunoslav Ćosić

Razlog zatvaranja je gubitak tržišnog udjela u Kini i negativnih izgleda zbog stalnih trvenja između Kine i Švedske

 Ericsson Kina Izvor: Shutterstock

South China Morning Post izvijestio je da će Ericsson zatvoriti svoj centar za istraživanje i razvoj u Nanjingu, jednom od pet istraživačkih centara u Kini, te premjestiti 630 zaposlenika kod finskog isporučitelja softvera TietoEVRY, koji je pristao zaposliti Ericssonovo osoblje.

Novine su navele da će Ericsson nastaviti s radom svoje 5G tvornice u Nanjingu koja je na svom vrhuncu imala oko 50.000 zaposlenika.

Zatvaranje istraživačkog centra dolazi otprilike mjesec dana nakon što je Ericssonu navodno dodijeljeno oko 3 posto udjela u zajedničkom ugovoru s China Unicomom i China Telecom RAN-om, nakon što je prethodno osvojio oko 10 posto udjela u samostalnom projektu 5G mreže operatora.

 Ericsson sjedište Izvor: Shutterstock

Osim manjeg udjela, Ericsson je u drugom tromjesečju izvijestio o smanjenju prihoda iz Kine, a na ranije upozorenje bi mogao utjecati i prekid isporuke 5G opreme u Švedskoj. Prošlog mjeseca je Fredrik Jejdling iz Ericssonovog poslovnog područja Networks izjavio za Mobile World Live da bi bilo "pametno pretpostaviti da ćemo dobiti manji tržišni udio u kontinentalnoj Kini".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI