Najgori učinci Covid-19 nisu utjecali na većinu proizvodnih poduzeća | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Najgori učinci Covid-19 nisu utjecali na većinu proizvodnih poduzeća

Autor Krunoslav Ćosić

IndustryLab izvještaj predviđa transformaciju proizvodnje do 2030. godine

 Ericsson IndustryLab 2022 (1).jpg Izvor: Ericsson

Veliki zamah u transformaciji proizvodnih poduzeća u narednim godinama, uključujući brzi rast proizvodnih alata koje omogućuje ICT poput proširene stvarnosti, egzoskeleta i daljinskog upravljanja predviđa najnoviji Ericssonov IndustryLab izvještaj iz serije „Budućnost kompanija“.

Izvještaj predviđa nove oblike tvornica poput proizvodnje kao usluge i privremene (pop-up) tvornice. Većina proizvodnih poduzeća očekuje da će u razdoblju od deset godina biti barem 80 posto automatizirana, a mnoga očekuju barem dvostruki rast u upotrebi alata koje omogućuje ICT u narednih pet godina.

 Ericsson IndustryLab 2022 (3).jpg Izvor: Ericsson

Ti alati uključuju softver za umjetnu inteligenciju, video prepoznavanje, proširenu i virtualnu stvarnost, automatizirana vođena vozila (eng. automated guided vehicles (AGVs)) i egzoskelete. Kao vanjski pokrovi za tijelo, egzoskeleti mogu zaposlenicima u proizvodnji povećati snagu, preciznost i izdržljivost podrškom koju daju dijelovima tijela poput šaka, ruku ili čak kao odijela za cijelo tijelo.

Zanimljivo je kako najgori učinci globalne pandemije Covid-19 nisu utjecali na većinu proizvodnih poduzeća, pokazuje izvještaj, a 69 posto ih izvještava o nepromijenjenom ili čak boljem financijskom poslovanju od početka lockdowna.

 Ericsson IndustryLab 2022 (5).jpg Izvor: Ericsson

Ipak, kao odgovor na žestoku globalnu konkurenciju i kontinuirani pritisak na povećanje produktivnosti i učinkovitosti, 8 od 10 proizvodnih poduzeća kaže da trenutno posluju s ciljem rezanja troškova.

Proizvođači uvode ICT proizvodne alate kako bi bili pametniji, brži i sigurniji. Ti alati uključuju softver za umjetnu inteligenciju, proširenu stvarnost, kobote (robote suradnike), video prepoznavanje, digitalne blizance, strojeve i vozila na daljinsko upravljanje. Sedam od 10 proizvodnih poduzeća izjavilo je da u narednih pet godina planira primijeniti pet ili više proizvodnih alata koje omogućuju napredne bežične mreže poput 5G.

Proizvođači koji trenutno koriste tri ili više proizvodnih alata koje omogućuje ICT tehnologija, u izvještaju definirani kao predvodnici u alatima, imali su značajno bolje financijske pokazatelje u odnosu na one koji uopće ne koriste alate.

 Ericsson IndustryLab 2022 (6).jpg Izvor: Ericsson

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI