Optima Telekom od sada u vlasništvu Telemach Hrvatska | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Optima Telekom od sada u vlasništvu Telemach Hrvatska

Autor Krunoslav Ćosić

Hrvatski Telekom d.d. i Zagrebačka banka d.d. zaključili su transakciju prodaje dionica

 Optima_Telekom.jpg Izvor: Optima telekom

Nakon čekanja na regulatorna odobrenja, a nastavno na raniju objavu od 9. srpnja 2021. godine o potpisu Ugovora o kupoprodaji dionica OT-Optima Telekoma (Optima), Hrvatski Telekom je objavio da su Hrvatski Telekom d.d. i Zagrebačka banka d.d. danas zaključili transakciju prodaje dionica Optime društvu Telemach Hrvatska d.o.o., u vlasništvu United Grupe (United Group B.V., Nizozemska).

Telemach je od potpisa Ugovora o kupoprodaji od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja dobio sva potrebna regulatorna odobrenja te su ispunjeni i svi ostali uvjeti za zaključenje transakcije. Potpisom Ugovora o prijenosu dionica na društvo Telemach HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) je prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.

 Telemach i Optima.jpg Izvor: Telemach Hrvatska

Iz Telemach Hrvatska najavljuju da će stjecanjem većinskog broja dionica Optima Telekoma korisnicima biti omogućeni konvergencija s uslugom mobilne telefonije te još bogatiji televizijski sadržaj.

Ulaskom Optima Telekoma s 400 zaposlenika, kao najnovijeg člana u United Grupu, korisnici Optime imat će koristi od svih dosadašnjih i planiranih investicija United Grupe i Telemacha, što uključuje i ulaganje od gotovo milijardu kuna u modernizaciju postojeće i izgradnju najnaprednije 5G mobilne mreže.

Dobivanjem Optime u svoj portfelj Telemach Hrvatska postaje ravnopravan treći integrirani operator u pokretnoj i nepokretnoj mreži čime će se potaknuti snažnije tržišno natjecanje, a čiju vrijednost će uskoro osjetiti svi korisnici telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, najavio je predsjednik Telemach Hrvatska Adrian Ježina.

  Izvor: Telemach Hrvatska

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI