I NAKON 22 GODINE NASTAVLJAJU ZAJEDNO: Ericsson Nikola Tesla i A1 Hrvatska | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I NAKON 22 GODINE NASTAVLJAJU ZAJEDNO: Ericsson Nikola Tesla i A1 Hrvatska

Autor Krunoslav Ćosić

Suradnja između Ericssona Nikole Tesle i A1 Hrvatska (Vipneta) traje još od 1999. godine

  Izvor: Ericsson Nikola Tesla

Tijekom 22 godine Ericsson Nikola Tesla i A1 Hrvatska zajedno su pokrenuli prvu komercijalnu 3G mrežu u Hrvatskoj u 2004. godini, a osam godina kasnije pokrenuta je i komercijalna 4G mreža. Novi ugovor, potpisan na period od 5 godina, fokus stavlja na izgradnju novih kapaciteta na 4G tehnologiji te će se kompletna postojeća oprema na baznim stanicama modernizirati na 5G tehnologiju.

Ovim ugovorom Ericsson Nikola Tesla ostaje isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže A1 Hrvatska, a u nastavku donosimo izjave koje su dali čelni ljudi dviju kompanija.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle izrazila je zadovoljstvo potpisanim ugovorom te istaknula veliki značaj strateške suradnje s A1 Hrvatska koja traje već 22 godine, odnosno od ulaska ovog inovativnog operatora na hrvatsko tržište.

„A1 Hrvatska je jedan od ključnih hrvatskih operatora zahvaljujući i našoj uspješnoj suradnji koju oduvijek karakterizira uvođenje novih rješenja i kreativnost u implementaciji suvremenih tehnologija. U mrežu A1 Hrvatska uvest ćemo globalno prepoznate Ericssonove proizvode iz domene radijskih pristupnih mreža. To će unaprijediti mobilnu mrežu našeg strateškog partnera i omogućiti pružanje novih usluga i funkcionalnosti temeljenih na 5G tehnologiji koja je ujedno i platforma za snažnu digitalnu transformaciju cijelog društva.“

 Tomislav Makar i Jiří Dvorjančanský
Tomislav Makar i Jiří Dvorjančanský
Izvor: Ericsson Nikola Tesla

Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska objasnio je važnost suradnje u ovom ključnom trenutku za digitalizaciju Hrvatske:

„Zahvaljujući strateškom partnerstvu A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla već 22 godine donosimo najbolje iskustvo povezivosti i tehnološke inovacije na domaće tržište. Pred A1 Hrvatska je značajan investicijski ciklus u 5G tehnologiju koja je nužna podrška za gospodarski oporavak i razvoj digitalnog društva. Investicijska dinamika ovisi o uvjetima 5G dražbe od koje očekujemo da bude stimulativna za razvoj i stvaranje pozitivne investicijske klime. Ostajemo predani digitalizaciji Hrvatske izgradnjom najmodernije infrastrukture koja će omogućiti 4. industrijsku revoluciju. Iznimno sam zadovoljan što bolju budućnost gradimo zajedno“.