PAD NAJPOŽELJNIJE KRIPTOVALUTE Bitcoin doživio jedan od većih padova | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PAD NAJPOŽELJNIJE KRIPTOVALUTE Bitcoin doživio jedan od većih padova

Autor Smartlife

Uvođenje kriptovalute kao službenog financijskog instrumenta pokazalo se problematičnim

 bitcoin el salvador (1) Izvor: Shutterstock

Jedan od najgorih dana u ovoj godini za bitcoin je bio 7. rujna, dan u kojem je El Salvador uveo ovu kriptovalutu kao službeno sredstvo plaćanja. Psihološka granica od 50.000 dolara testirana je početkom ovog mjeseca da bi 7. rujna bitcoin dostignuo brojku od 52.960 dolara s laganim, ali konstantnim rastom.

 Bitcoin-vrednost Izvor: COINMARKETCAP

Uvođenje bitcoin kriptovalute kao službenog sredstva plaćanja u ovoj maloj zemlji Centralne Amerike bilo je bitno iz više razloga, ali se znalo da će sigurno imati utjecaja na vrijednost ove digitalne valute. Kriptovalute su jako osjetljivo tržište i kao takvo su podložno raznim oscilacijama, a uvođenje kriptovalute kao službenog instrumenta pokazalo se kao veoma bitna prekretnica.

Idealna prilika za zaradu

Nažalost, većina preprodavača je iskoristila ovu priliku za zaradu. Kao i u prethodnim sličnim situacijama, već su na početku tog 7. rujna veliki igrači počeli masovnu prodaju bitcoin novčića, što je izazvalo lančanu reakciju. U svega nekoliko minuta vrijednost bitcoina pala je za skoro 16%. Da stvar bude gora, ni psihološka granica od 50.000 dolara nije se pokazala kao efikasna kada se aktiviralo spiralno propadanje vrijednosti.

 bitcoin el salvador (2) Izvor: Shutterstock

Analitičari su već danima upozoravali da bi se to moglo dogoditi. Prva granica podrške postavljena je na 49.500 dolara, vrijednost koja je bliska psihološkoj granici od 50.000 dolara. Kako je razlika mala, u pitanju je vrijednost do koje ljudi vjeruju da je oporavak moguć. Međutim, ukoliko cijena padne ispod 49.500 dolara, sljedeća vrijednost koju treba pratiti je 44.000 dolara. Na žalost, taj dan je završen s vrijednošću najveće kriptovalute na svega malo iznad 42.000 dolara.

Veliki igrači su izvršili dodatni pritisak, prodali velike količine svojih zaliha, pričekali da se pokrene lavina i onda ponovo kupili bitcoin po nižoj cijeni i u jednom danu zaradili minimalno 10%.

Zbrka u El Salvadoru

S druge strane, predsjednik El Salvadora najavio je da će ova zemlja službeno usvojiti bitcoin kao sredstvo plaćanja 7. rujna. Ubrzo nakon toga država je kupila 200 bitcoin novčića, podižući ukupnu brojku u državnom vlasništvu na 400 BTC. Kako bi se promovirao bitcoin, predsjednik ove države je svakom građaninu koji se registrira na službenoj aplikaciji obećao 30 dolara u bitcoin kriptovaluti.

How Bitcoin Became El Salvador's Currency
Izvor: Youtube

Na žalost, tijekom promocije službena aplikacija Chivo Wallet nije bila dostupna na Google Play Store, Apple App Store ili Huawei App Gallery. Kada je konačno postala dostupna na Huawei App Gallery, aplikacija nije mogla podnijeti veliki broj simultanih registracija pa je vlada morala isključiti servere kako bi se povećao kapacitet korisnika.

Kasnije je nekolicina korisnika izjavila da je plaćanje preko spomenute aplikacije bilo dostupno u radnjama kao što su McDonald’s i Starbucks. Dok su predstavnici vlade međusobno čestitali jedni drugima, ispred Vrhovnog suda su se skupili protestanti koji su negodovali zbog uključivanja kriptovalute u financijski sustav države.

 Bitcoin El Salvador (3) Izvor: Shutterstock

Smatraju da one nisu korisne za radnika poput vozača autobusa i vlasnika radnji zbog svoje nestabilne prirode. Do kraja dana bitcoin je “lupio” s iznad 52 na ispod 43 tisuće dolara potvrđujući sve ono čega su se pribojavaju protestanti El Salvadora.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI