IAKO SU IH AMERIKANCI BLOKIRALI: Huawei je u 2020. godini imao rast | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IAKO SU IH AMERIKANCI BLOKIRALI: Huawei je u 2020. godini imao rast

Autor Krunoslav Ćosić

Huawei je objavio poslovno izvješće za 2020. godinu, a iako se očekivao pad dogodilo se upravo suprotno

  Izvor: Huawei

Huaweiju su u 2020. godini rasli i prihodi i neto dobit, pokazuje godišnje poslovno izvješće koje je neovisno revidirano od strane KPMG, međunarodne računovodstvene tvrtke.

U 2020. godini Huawei je imao usporen rast, a kažu da su poslovni rezultati kompanije uglavnom u skladu s prognozama. Globalni prihodi od prodaje u prošloj su godini iznosili 136,7 milijardi američkih dolara, što je za 3,8 posto više u odnosu na lani, a neto dobit dosegla je 9,9 milijardi dolara, što je za 3,2 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Unatoč operativnim poteškoćama uzrokovanim američkim sankcijama u 2019. i 2020. godini, Huawei je ponovo pozvao KPMG da neovisno i objektivno revidira financijske izvještaje kompanije. Dokument koji je izradio KPMG standardno je nepromijenjeno revizijsko mišljenje. Bez obzira na okolnosti, kompanija će nastaviti transparentno pokazivati operativne podatke vladama, kupcima, dobavljačima, zaposlenicima i partnerima.

  Izvor: Pixabay

U 2020. godini Huawei je osigurao stabilan rad više od 1.500 mreža u više od 170 zemalja i regija tijekom lockdowna, što je pomoglo u osiguravanju rada i učenja na daljinu, kao i internetskoj kupnji diljem svijeta. U suradnji s partnerima, kompanija je omogućila iskustvo vrhunske povezanosti gdje god se nalazili. Kompanija je surađivala s organizacijama širom svijeta kako bi implementirala više od 3.000 inovativnih 5G projekata u preko 20 industrija poput rudarstva, proizvodnje čelika i poljoprivrede.

U prošloj je godini Huawei povećao svoje napore s ciljem razvoja inovativnih rješenja temeljenih na scenariju za različite industrije i time stvorio digitalni ekosustav koji pridonosi zajedničkom stvaranju i postizanju uspjeha. Tijekom pandemije Huawei je pružio tehnološku podršku i rješenja koja su se pokazala vitalnima u borbi protiv pandemije.

Jedan od primjera je dijagnostičko rješenje uz pomoć AI temeljeno na Huawei cloudu koje je pomoglo bolnicama širom svijeta da smanje opterećenje na medicinsko osoblje. Huawei je također surađivao s partnerima na pokretanju mrežnih platformi za učenje putem clouda za više od 50 milijuna učenika osnovnih i srednjih škola.

Uvođenjem HarmonyOS-a i ekosustava Huawei Mobile Services (HMS), Huawei Consumer poslovanje krenulo je naprijed strategijom Seamless AI Life (1+8+N) kako bi potrošačima pružilo inteligentno iskustvo na svim uređajima i u svim scenarijima, usredotočujući se na pametan ured, fitness i zdravlje, pametan dom, jednostavno putovanje i zabavu.

„Usprkos izazovima koje smo imali u prošloj godini, uspjeli smo ostvariti planirane rezultate. Nastavili smo s inovacijama kako bismo stvorili dodatnu vrijednost za naše korisnike, pomogli smo u borbi protiv pandemije te smo podržali ekonomski i društveni napredak diljem svijeta. Također, dodatno smo unaprijedili svoje poslovanje, što je dovelo do značajnih postignuća i ostvarenja prognoziranih rezultata. Nastavit ćemo usko surađivati s našim kupcima i partnerima, podržavajući društveni napredak, gospodarski rast i održivi razvoj“, rekao je Ken Hu, rotirajući predsjednik Huaweija.