SREDINOM 2023. GODINE: Njemačka će dobiti novog 5G operatora | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SREDINOM 2023. GODINE: Njemačka će dobiti novog 5G operatora

Autor Krunoslav Ćosić

Razvija se 5G tržište u Njemačkoj uz četvrtog telekom operatora

 1 und 1.jpg Izvor: 1und1.de

Njemački operater 1&1 planira ubrzati izgradnju dugo očekivane četvrte mobilne mreže na tom tržištu, obećavši da će ove godine aktivirati 1000 5G baznih stanica.

Ralph Dommermuth, izvršni direktor 1&1 matične tvrtke United Internet, rekao je za novine Die Welt da će novi njemački mobilni operater u početku pružati usluge 5G fiksnog bežičnog pristupa (FWA). Naveo je da će usluge sljedeće generacije za korisnike pametnih telefona postati dostupne od sredine 2023.

 Ralph Dommermuth, 1 und 1.jpg
Ralph Dommermuth
Izvor: Markus Hauschild/© Markus Hauschild, www.hauschild.biz

Operator je dužan ove godine osigurati najmanje 1000 baznih stanica prema uvjetima licence za 5G frekvenciju koju je dobio 2019. Mreža 1&1 do kraja 2025. mora pokriti najmanje 25 posto njemačkih kućanstava i najmanje 50 posto do kraja 2030.

1&1 trenutno pruža mobilne usluge za oko 11 milijuna korisnika, prvenstveno putem veleprodajnog aranžmana s Telefonica Deutschland (O2). Otkako je stekao pravo na njemački 5G spektar 1&1 traži partnere za izgradnju svoje nove mreže, prenosi Mobile World Live.

 Telstra 5G bazna stanica.jpg Izvor: Telstra

Angažirali su Rakuten Group za projektiranje, izgradnju i upravljanje potpuno virtualiziranom mobilnom mrežom koja se temelji na otvorenoj RAN tehnologiji. 1&1 će također unajmiti optički pristup i mrežu podatkovnih centara 1&1 Versatel Deutschland, od neizravne podružnice United Interneta. Nadalje, potpisali su dugoročni ugovor o najmu tornjeva s tvrtkom Vantage Towers AG iz Vodafone grupe.

Dok se mreža 1&1 ne dovrši korisnici će moći koristiti telefonsku mrežu prema nacionalnom roaming ugovoru. U prosincu 2021. United Internet je izvijestio da očekuje da će potrošiti oko 70 milijuna eura na izgradnju 5G mreže u 2022., u usporedbi s oko 40 milijuna eura koliko su potrošili u 2021. godini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI