BILIJUN DOLARA: Tolike su godišnje transakcije mobilnog novca | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BILIJUN DOLARA: Tolike su godišnje transakcije mobilnog novca

Autor Igor Martić

Kroz mobile money platforme prošlo je 1000 milijardi dolara

 shutterstock_1233990421.jpg Izvor: Shutterstock

Platforme za mobilni novac obradile su više od bilijun dolara u transakcijama tijekom 2021., a broj registriranih računa porastao je za 18 posto na godišnjoj razini, otkrio je GSMA u svojem izvješću.

Brojka od 1 bilijun dolara rekordna je i prema porastu od 31 posto u odnosu na prethodnu godinu. Do kraja 2021. broj registriranih računa dosegao je 1,4 milijarde na globalnoj razini, s prosječnim brojem transakcija po satu koji je premašio 1,5 milijuna.

Tržište mobilnog novca bilo je aktivno na 98 tržišta diljem svijeta, s ukupno 5,6 milijuna agenata. GSMA je istaknuo da je jedan od ključnih pokretača u industriji za povećanje transakcija segment trgovačkih plaćanja.

 shutterstock_1111564418.jpg Izvor: Shutterstock

"2021. je bila godina kada se mobilni novac počeo stvarno diverzificirati na B2B usluge", ističe Max Cuvellier, šef odjela za razvoj mobilnih uređaja u GSMA te dodaje: "Osim tradicionalnih transakcija između dvije osobe, kao što je prijenos novca obitelji ili prijateljima, industrija je sada fokusirana na pomaganje malim poduzećima kako bi radila učinkovitije i bolje služila svojim klijentima."

Primjetan je napredak i utjecaj na financijsku uključenost u zemljama s niskim i srednjim dohotkom, ali neke zemlje imaju značajan rodni jaz u korištenju mobilnih financijskih usluga. Prepreke daljnjem usvajanju uključuju nedostatak pristupa pametnim telefonima, nedostatak svijesti o mobilnom novcu i manjak percipirane relevantnosti, znanja i vještina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI