ELON MUSK: Postao je najveći dioničar Twittera | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ELON MUSK: Postao je najveći dioničar Twittera

Autor Ivan Vukić

Izvršni direktor kompanija Tesla Motors i SpaceX ima 9,2 posto udjela u Twitteru

  Izvor: Pixabay

Musk prednjači među dioničarima Twittera s ulaganjem od 2,9 milijardi dolara čime je postao najveći dioničar Twittera. Ima više udjela od investicijske tvrtke Vanguard s 8,8 posto udjela i Jacka Dorseyja, bivšeg izvršnog direktora Twittera koji ima 2,3 posto. Elon bi samim tim mogao imati više utjecaja na strategiju razvoja platforme Twitter. Uplaćeni iznos temelji se na cijeni dionica tvrtke na dan 1. travnja 2022.

Musk je poznat kao strastveni korisnik Twittera (nedavno je Vladimira Putina preko Twittera pozvao na dvoboj), ali je prethodno i kritizirao politiku moderiranja Twittera. The New York Times je citirao Daniela Ivesa, doktora medicine i višeg analitičara za tehnologiju za istraživanje dionica u investicijskoj tvrtki Wedbush Securities, kako bi milijarder mogao nastojati usmjeriti Twitter.

Krajem ožujka milijarder Musk je doveo u pitanje ulogu Twittera u modernoj demokraciji. Musk ima više od 80 milijuna pratitelja na Twitteru i već je ranije iznosio izglede za pokretanje vlastite platforme društvenih medija, posljednji put krajem ožujka kada je tvitao da to "ozbiljno" razmatra. Naravno, upitno je kakav bi uspjeh nova društvena mreža imala – primjer Truth Social mreže, koju je pokrenuo Donald Trump, pokazuje vrlo loše rezultate.

Nakon što se saznalo za Muskovu investiciju on je na Twitteru objavio tvit u kojem je napisao: Oh hi lol. Ubrzo je došlo do povećanja cijene dionica Twittera za 25 posto, uoči otvaranja trgovanja na burzi u New Yorku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI