ALGEBRA: Sveučilišni kamp godišnje će okupljati 12.000 studenata i polaznika | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ALGEBRA: Sveučilišni kamp godišnje će okupljati 12.000 studenata i polaznika

Autor Krunoslav Ćosić

Ovo je najveće privatno ulaganje u obrazovanje u Republici Hrvatskoj

 Algebra kamp Zagreb (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Algebra, najveća i najbrže rastuća privatna obrazovna grupacija u Hrvatskoj, u Zagrebu je svečano otvorila sveučilišni kamp koji se prostire na 12.500 četvornih metara bruto te sadrži 35 predavaonica koje nose nazive inovatora i znanstvenika poput Nikole Tesle, Stevea Jobsa, Fausta Vrančića, Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale i Slavka Krajcara.

Prostor vrijedan 110 milijuna kuna, što je najveće privatno ulaganje u obrazovanje u Republici Hrvatskoj do sada, predstavlja Hub digitalnih znanja i centar izvrsnosti po uzoru na američki MIT. Obilježavanjem 24. obljetnice djelovanja (od 1998. godine, iste godine kad je osnovan i Google) Algebra Grupa ima za cilj provedbu razvojne strategije koja do 2026. godine podrazumijeva gotovo 70 posto više upisanih studenata, njih 2.300, među kojima i 500 studenata iz inozemstva.

 Hrvoje Balen_Mislav Balković_Tomislav Dominković.jpg
Hrvoje Balen, Mislav Balković, Tomislav Dominković
Izvor: JOSIP KRIVACIC/www.josipkrivacic.com

Multidisciplinarni prostor na zapadu Zagreba godišnje će okupljati 12.000 studenata i polaznika različitih obrazovnih programa te 500 nastavnika, a otvorenje kampusa pozdravili su i predstavnici različitih ministarstava, akademske i poslovne zajednice te šire javnosti.

Kamp u novoopremljenim predavaonicama sastoji se od gotovo 700 računala, 30 kompleta pojačala, 100 kompleta zvučnika i laserskih projektora, a nastavni proces odvijat će se i u 14 online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu, za cijelu Hrvatsku.

Kreativnost i audio vizualne vještine studenti će dodatno razvijati u suvremenom Art Roomu, video i audio studiju te inovacijskom laboratoriju dok će u 3D Production Roomu studenti 3D dizajna dodatno njegovati svoju umjetnički talent koristeći 3D printere i ostale uređaje za 3D obradu. Za polaznike programa usavršavanja Algebra je uspostavila i akreditirala poseban međunarodni testni centar gdje će biti moguće pristupiti stjecanju različitih certifikata kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi.

Unutar novog sveučilišnog kampusa A+ energetskog razreda smjestio se i coworking prostor za 35 osoba te knjižnica koja studentima nudi 18.500 primjeraka literature kojima pokriva 120 posto potreba za knjigama u odnosu na broj upisanih studenata. Novi kampus odlikuje i odlična internetska povezanost koja osigurava stabilnu vezu i kod 1.200 povezanih uređaja istovremeno.

Nova mrežna oprema omogućit će strelovitu brzinu od 10 Gb/s. Jedna od zanimljivosti svakako je i Nimbus podatkovni centar koji omogućava pokretanje 4.000 virtualnih računala za studente i polaznike edukacija, a čiji je „kum“ Zoran Vakula.

 Algebra kamp Zagreb (13).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

U veće nastavne prostorije uvedena je rekuperacija zraka čime se povećava kvaliteta nastave i ostvaruje zelena ušteda energenata. Podovi zgrade u uredima izrađeni su od recikliranog materijala, a kako bi dodatno potaknuli „zeleni pristup“ zaposlenike se dodatno potiče da na posao dolaze biciklom ili romobilom za što je osigurana potreba infrastruktura (tuševi, ormarići za garderobu i slično).

Svečanom otvorenju nazočili su izaslanik predsjednika vlade RH, državni tajnik Ivica Šušak, Ivan Vidiš i Luka Čirko uime ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Martina Stipeč kao predstavnica Grada Zagreba, ravnateljice i ravnatelji agencija u području znanosti i obrazovanja, brojni diplomati, rektori, dekani, predstavnici akademske i poslovne zajednice, poznate osobe te brojni drugi uzvanici.

 Algebra kamp Zagreb (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI