STREAMING PLAĆENE GLAZBE: Sedma uzastopna godina rasta | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STREAMING PLAĆENE GLAZBE: Sedma uzastopna godina rasta

Autor Krunoslav Ćosić

Pola milijarde novih korisnika u jednom desetljeću

  Izvor: Rawpixel / Alamy / Alamy / Profimedia

Zahvaljujući kontinuiranom rastu pretplata na uslugu streaminga glazbe prihodi globalne glazbene industrije porasli su za 18,5 posto u 2021. Prema najnovijem Globalnom glazbenom izvješću IFPI-ja, 2021. obilježila je sedmu uzastopnu godinu rasta za glazbenu industriju koja se prije 15 godina borila s padom prihoda.

Streaming je činio 65 posto globalnih prihoda od snimljene glazbe u prošloj 2021. godini budući da je broj korisnika plaćenih pretplata na streaming nastavio rasti. Samo prošle godine 80 milijuna ljudi uskočilo je u streaming čime je ukupan broj globalnih korisnika do kraja 2021. dostigao brojku 523 milijuna pretplatnika.

 music;listen;listening;couple;headphones;earphones;phone;mobile;friends;people;smartphone;ear;happy;enjoying;love;song;teens;flirting;date;dating;girl;sharing;shared;using;earbuds;hearing;man;share;outdoor;lifestyle;facing;looking;each;other;funny;buds;young;city;street;urban;family;woman;laughing;outside;streaming;showing;flirt;falling;inlove;romance;boy;romantic;cell;cellphone;smart;sound;audio;adults;2;fun;teenagers;teenage;front;view;musical;meeting;cellular;walking;downloading;checking Izvor: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Pretplate na streaming neumorno su rasle tijekom posljednjeg desetljeća. Počevši od 8 milijuna u 2010. broj korisnika glazbenih pretplata prešao je 100 milijuna u 2016., u 2018. godini dostigao je 255 milijuna, u 2019. bilo je 341 milijun pretplatnika, a u 2020. čak 443 milijuna. Kroz posljednjih pet-šest godina došlo je do povećanja od gotovo pet puta, pokazuju podaci IFPI-ja koje je prenio Statista.

 application;audio;brainstorming;broadcast;casual;computer;computer monitor;concepts;contemporary;creative;creativity;design team;designer;digital media;digital music;entertainment;globalization;headphones;ideas;internet;listen online;listening;media;monitor;multimedia;music;music streaming;networking;online;online music;online radio;plan;planning;podcast;radio;social media;social networking;speaker;streaming;technology;wireless;woman;work;working;Digital Music Streaming Multimedia Entertainment;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Rawpixel / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI