FIRA: FinTech aplikacija koja integrira otvoreno bankarstvo | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

FIRA: FinTech aplikacija koja integrira otvoreno bankarstvo

Autor Krunoslav Ćosić

Prva hrvatska aplikacija takve vrste omogućuje lakše praćenje financija

 FIRA aplikacija (3).jpg Izvor: FIRA

Za razvoj aplikacije FIRA bilo je potrebno samo šest mjeseci, a rezultat je iskustva, inovativnosti i znanja u području bankarstva i razvoja aplikacija trojice entuzijasta - jednog bankara te dvojice developera softvera.

 Damir Kovačević_Marko Jurjević_Zvonimir Relja, FIRA.jpg
Damir Kovačević_Marko Jurjević_Zvonimir Relja
Izvor: FIRA

Aplikacija će biti idealna obrtnicima te mikro i malim poduzetnicima koji čine veliki dio gospodarstva, s gotovo 50% udjela u ukupnom broju zaposlenih. Obrtnici i poduzetnici često ulažu dodatne resurse i napore u procese koji nisu direktno povezani s osnovnom djelatnošću samog poslovnog subjekta, ali su važni za uspješno poslovanje.

Jedan od tih nužnih procesa u svakom poduzeću je i upravljanje financijama koje se još uvijek najčešće obavlja „ručno“, posebice u malim tvrtkama.

FIRA omogućava otvoreno bankarstvo, odnosno sigurno i jednostavno povezivanje bankovnih računa hrvatskih banaka na jednom mjestu. Dakle, radi se o prvoj hrvatskoj aplikaciji koja poduzećima, između ostalog, omogućava da sve bankovne račune različitih banaka mogu vidjeti na jednome mjestu.

 FIRA aplikacija (2).jpg Izvor: FIRA

To je učinkovit alat u digitalnoj transformaciji upravljanja financija obrtnika i poduzetnika. U svega nekoliko jednostavnih klikova korisnici dolaze do pregleda svojih financija i pregleda plaćanja na računalu, tabletu ili mobitelu.

Aplikacija nudi odabir standardiziranih predložaka za ponude, predračune i račune. Na jednostavan i intuitivan način korisnici ih samostalno, u nekoliko sekundi, mogu prilagoditi vlastitim potrebama, direktno poslati e-mailom svom klijentu, ali i iskoristiti mogućnost ponavljajućih računa koji dodatno štede vrijeme.

Integracija QR koda olakšava plaćanje, a za poduzetnike koji rade s inozemnim klijentima FIRA automatski računa aktualni srednji tečaj HNB-a. Prvih 30 dana korištenja aplikacije FIRA je besplatno. U ponudi su dva paketa s cijenama od 29 i 79 kn (plus PDV), a uskoro će u ponudi biti i FIRA pro paket.

 FIRA aplikacija (1).jpg Izvor: FIRA

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI