Musk nastavlja s ponudom za preuzimanje Twittera | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Musk nastavlja s ponudom za preuzimanje Twittera

Autor Krunoslav Ćosić

Elon ni pod koju cijenu ne odustaje od kupovine popularne društvene mreže

 Elon Musk Twitter (2).jpg Izvor: Shutterstock

Elon Musk je predstavio svoju paket-ponudu za financiranje potpunog otkupa Twittera te nastavlja s neprijateljskim preuzimanjem koje je izazvalo snažan otpor upravnog odbora tvrtke. U prijavi Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) Musk je otkrio da je osigurao financiranje od 46,5 milijardi dolara, uz 25,5 milijardi dolara generiranih dugom.

Musk planira osigurati ukupno 21 milijardu dolara kapitala, iako detalji o tome odakle će doći taj dio nisu objavljeni. 13 milijardi dolara uplatit će banke, na čelu s Morgan Stanley, prenosi Mobile World Live.

 Elon Musk Twitter (1).jpg Izvor: Shutterstock

U drugom ključnom razvoju ove sage Musk istražuje hoće li pokrenuti natječajnu ponudu za stjecanje dionica tvrtke izravno od dioničara, nakon što je Twitterov odbor prošlog tjedna iznio svoj stav protiv preuzimanja.

Unatoč tome što nije službeno reagirao na Muska, Twitterov odbor je najavio novi plan za prava dioničara, poznat kao otrovna pilula, čiji je cilj zaštititi ga od ponude za preuzimanje. Taj potez zapravo otežava jednom dioničaru posjedovanje više od 15 posto tvrtke.

Musk je izjavio da je njegova ponuda od 54,20 dolara po dionici njegova najbolja i konačna cijena. On već posjeduje 9,2 posto udjela i očito želi Twitter učiniti privatnim u ime slobode govora.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI