TRŽIŠTE RABLJENIH PAMETNIH TELEFONA: I dalje u porastu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TRŽIŠTE RABLJENIH PAMETNIH TELEFONA: I dalje u porastu

Autor Krunoslav Ćosić

Globalne isporuke rabljenih pametnih telefona porasle su 15 posto

 Bicikl pametni telefon.jpg Izvor: Ivan Samkov, Pexels

Podatak je objavio Counterpoint Research te se odnosi na godišnjoj razini u 2021. čime je preokrenuto usporavanje uzrokovano Covid-19 (koronavirusom) 2020. godine jer su potrošači tražili jeftinije i održivije opcije.

Rast u 2021. djelomično je bio potaknut visokim troškovima vodećih pametnih telefona, što je kupce potaknulo na kupnju obnovljenih modela popularnih marki uključujući Apple i Samsung, objavio je Mobile World Live.

Iz Counterpoint Researcha ističu veću svijest kupaca o obnovljenim (refurbished) uređajima, certificiranim rabljenim alternativama, provjerama kvalitete i opcijama jamstva, što je veliki pokretač tržišta.

 Pametni telefon stari čovjek.jpg Izvor: Pixabay

Apple je zadržao svoje vodstvo na sekundarnom tržištu pametnih telefona, ali je Samsung stekao prednost, izvijestila je tvrtka. ASP-ovi su neznatno porasli jer su 4G uređaji zadržali vrijednost.

Viši analitičar Counterpoint Researcha Glen Cardoza istaknuo je da su zamjene najbrže rastući izvor za rabljene pametne telefone, s rastom za više od 10 posto. Primijetio je povećanje isporuka obnovljenih uređaja u Kini, Indiji, Latinskoj Americi, jugoistočnoj Aziji i Africi.

“Ova tržišta će rasti više jer imaju mnogo neorganiziranih poduzeća i veliku ruralnu demografsku skupinu koja tek treba zarobiti.” Counterpoint Research ističe da su isporuke novih pametnih telefona tijekom 2021. godine na globalnoj razini porasle za 4,5 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI