AMERIKANCI I MOBITELI: Što se događa preko velike bare? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AMERIKANCI I MOBITELI: Što se događa preko velike bare?

Autor Krunoslav Ćosić

Prodaja pametnih telefona u SAD-u je pala za 6% na godišnjoj razini

 Pametni telefoni (1) Izvor: Photology1971 / Alamy / Alamy / Profimedia

U prvom tromjesečju 2022. potražnja za pametnim telefonima u SAD-u je u padu, usporedi li se to tromjesečje s prvim tromjesečjem 2021. godine. Apple je predvodio tržište zauzevši 47% udjela, a slijede ga Samsung (28%) i Motorola (12%), pokazuju podaci Counterpoint Researcha.

Prodaja premium uređaja usporila je nakon blagdanskog tromjesečja, stalna ograničenja u opskrbi utjecala su na 5G i 4G LTE uređaje.

Ipak, situaciju treba promatrati u kontekstu s događanjima. Prošlogodišnji Q1 bio je neobično visok zbog nekoliko čimbenika koji su pokrenuli potražnju za pametnim telefonima. Appleova serija iPhone 12 ušla je u prvo tromjesečje 2021. zbog postupnog lansiranja koje je uzrokovalo veću potražnju za premiumom u obično blagom tromjesečju kakvo je prvo.

Dodijeljeni su u SAD-u i poticajni čekovi od 1500 dolara, što je pomoglo u jačanju gospodarstva koje je patilo od posljedica COVID-19. Prodaja 4G LTE telefona je porasla zbog popusta na poreznu sezonu i nagomilane potražnje u prvom tromjesečju 2021.

 Prodaja pametnih telefona u SAD Q1 2022 Counterpoint.jpg Izvor: Counterpoint

U prvom tromjesečju 2022. su Apple i Samsung još uvijek imali solidne performanse, a Motorola, Google, TCL i OnePlus su zabilježili povećanje količine u odnosu na prethodnu godinu zbog izlaska LG-ja iz proizvodnje pametnih telefona.

Prihodi Applea dosegli su više od 14 milijardi dolara. Prodaja iPhonea 13 činila je blizu 80% ukupne prodaje iPhonea u prvom tromjesečju 2022. Ovo je do sada najveći miks udjela u prodaji za Appleove nove uređaje. Apple je s udjelom pao s 54 na 47 posto.

Drugoplasirani Samsung je imao 28% tržišnog udjela u prvom tromjesečju 2022. U godini prije imali su 25 posto udjela. Lansiranja serija Galaxy S22 i Galaxy A dovela su do toga da je Samsung dosegao najveći tržišni udio od prvog tromjesečja 2014.

Motorola je dosegla svoj najveći tržišni udio u prvom tromjesečju do sada (sa 6 na 12 posto udjela). Moto G Stylus 5G, Moto G Pure i Moto G Play 2021 bila su tri najprodavanija uređaja tijekom tromjesečja.

  Izvor: TCL

Alcatel-TCL je nastavio obnavljati tržišni udio dosegnuvši 3% u prvom tromjesečju 2022. Bio je pod jakim utjecajem COVID-19 u 2020. te je u prvom tromjesečju 2021. imao 1 posto udjela, ali je nastavio rasti u T-Mobileu, TracFoneu i Boost Mobileu. Iako je poznat po svojim televizorima TCL ulaže dodatne marketinške napore kako bi stekao udio u prepaid kanalima u kojima se prodaju pametni telefoni.

Prodaja OnePlusa porasla je 21% na godišnjoj razini. Rast OEM-a se donekle ohladio, ali je ostao aktivan u T-Mobileu i Metrou od strane T-Mobilea jer je počeo osvježavati svoj portfelj u ožujku i travnju.

 Google-Pixel-6
Google Pixel 6
Izvor: Google

Google je povećao prodaju za 152% na godišnjoj razini. Pixel 6 i Pixel 6 Pro čine više od 90% Googleove prodaje.

Proizvođač čipova MediaTek je zabilježio svoj najveći udio na američkom tržištu Androida do sada (37%). Zauzeo je udio posebno kroz svoje 4G LTE SoC-ove, gdje je dominirao s više od 54% tržišnog udjela u 4G uređajima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI