PODUZETNIČKI SOFTVER: Posao vrijedan milijardu dolara | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PODUZETNIČKI SOFTVER: Posao vrijedan milijardu dolara

Autor Krunoslav Ćosić

Enterprise softver je vodeći, a slijede planiranje poslovnih resursa te softver za poslovnu inteligenciju

 Ured.jpg Izvor: Shutterstock

Poduzetnički softver generira milijarde dolara prihoda diljem svijeta. Kako pokazuju podaci temeljeni na podacima iz Statista Technology Market Outlooka, većinu prihoda generira softver za upravljanje odnosima s klijentima (70,9 posto). Ovaj softver omogućuje snimanje i pohranu podataka o kupcima te ih čini dostupnim drugim područjima tvrtke.

Na drugom mjestu je softver za planiranje poslovnih resursa - enterprise softver s 45,9 posto. To je softver koji pomaže u planiranju, kontroli i upravljanju osobljem i resursima kao što su kapital, operativni resursi, materijali i informacijska i komunikacijska tehnologija.

 Laptop.jpg Izvor: Shutterstock

Nakon toga slijedi softver za poslovnu inteligenciju (24 posto) koji automatizirano prikuplja, obrađuje i prezentira informacije relevantne za poslovanje. Cilj je generirati ekonomska znanja o trenutnom statusu i izgledima tvrtke i njezinog poslovnog okruženja. Na četvrtom i petom mjestu na ljestvici prihoda nalazi se softver za upravljanje sadržajem i lancima opskrbe (19,4 odnosno 18 posto).

Kategorija "ostalo poslovnog softvera" sa 65 posto agregira prihod od poslovnog softvera koji nije izričito spomenut u drugim podsegmentima kao što su aplikacije sadržaja, softver za upravljanje analitičkim podacima i softver za upravljanje ljudskim kapitalom kao što je softver za stjecanje talenata i upravljanje radnom snagom.

 Ured (2).jpg Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI