DOBAR POSAO U ŠVEDSKOJ Končar će obavljati vrlo složenu rekonstrukciju | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOBAR POSAO U ŠVEDSKOJ Končar će obavljati vrlo složenu rekonstrukciju

Autor Krunoslav Ćosić

Končar je sa švedskim operatorom distribucijskog sustava Vattenfall Eldistribution potpisao vrijedan ugovor

 transformatorska stanica Izvor: Shutterstock

Složena rekonstrukcija 130 kV postrojenja na transformatorskoj stanici (TS) 220/130/70/20 kV Finnslatten u Vesterosu nalazi se nedaleko od švedskog glavnog grada Stockholma, a završetak posla predviđa se sredinom 2023. godine.

Radi se o složenom zahvatu zamjene vanjskog, zrakom izoliranog 70 kV postrojenja novim 130 kV postrojenjem. Rekonstrukcija obuhvaća izradu projektne dokumentacije, isporuku i zamjenu visokonaponske primarne opreme, sekundarne opreme, pomoćnih sustava, izgradnju nove upravljačke zgrade, kao i potrebne građevinske radove, funkcionalna ispitivanja, puštanje postrojenja u pogon te održavanje u garantnom razdoblju.

 Erik Nilsson i Ivan Tomšić
Erik Nilsson i Ivan Tomšić
Izvor: Končar

Predmet potpisanog ugovora između Končar – Inženjering za energetiku i transport (KET) i Vattenfall Eldistribution (potpisao ga je Ivan Tomšić, član Uprave KONČAR KET-a) vrijedan 63 milijuna kuna je i nabava i polaganje 145 kV kabela te ostale opreme za potrebe povezivanja prioritetnih kupaca na trasi od 4 kilometara.

Uz lokalnog podizvoditelja za građevinske radove KET će se maksimalno osloniti na vlastite stručnjake za vođenje projekta i projektiranje, a sustavnom pristupu tržištu i jačanju prisutnosti pridonijet će i otvaranje podružnice koja će služiti i za lokalnu realizaciju navedenog i svih budućih projekata u Švedskoj.

 Visokonaponska mreza Izvor: Shutterstock

KET je odabran i kao najbolji ponuđač za projekt rekonstrukcije sekundarnih sustava zaštite, upravljanja i SCADA sustava za švedskog operatora prijenosnog sustava Svenska Kraftnat. Projekt predstavlja vrlo složen zahvat rekonstrukcije sekundarnih sustava 400 i 220 kV transformatorskih stanica koji potvrđuje kvalitetu, profesionalnost i stručnost KET-a od prodaje do realizacije složenih projekata na tržištu EU.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI