ŠPANJOLSKI BALON: Glovo će uskoro ponuditi ekstra brzu dostavu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JOŠ BRŽA DOSTAVA

ŠPANJOLSKI BALON: Glovo će uskoro ponuditi ekstra brzu dostavu

Autor Krunoslav Ćosić
Autor Krunoslav Ćosić

Aplikacija koja povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa, ljekarnama i maloprodajnim trgovinama prikupila je kroz financiranje serije F 450 milijuna eura

Izvor: Glovo

Startup Glovo je osnovan u Barceloni 2015. godine, a posluje u Južnoj Europi, Istočnoj Europi (prisutan je u Hrvatskoj), Bliskom istoku i Africi. Aplikacija Glovo, čiji naziv na španjolskom jeziku znači balon, ima i kategoriju „bilo što“ koja korisnicima omogućava da naruče što god žele u svom gradu.

Prikupljenih 450 milijuna eura (odnosno 530 milijuna američkih dolara) iskoristit će za razvoj Odjela za ekstra brzu dostavu i proširivanje svoje jedinstvene više-kategorijske ponude na svim tržištima na kojima posluje. Glovo će prikupljeni novac uložiti u dodatno širenje na 20 tržišta na kojima trenutno posluje.

Izvor: Glovo

Tvrtka ima snažnu bazu od više od 10 milijuna korisnika i izvrsnu partnersku mrežu, a posebnu pažnju posvećuje rastu kategorija dostave namirnica i maloprodajnih kategorija kroz ključna lokalna partnerstva.

U najvećim gradovima u kojima posluje, Glovo je zahvaljujući vlastitoj mreži dark storeova već sada u mogućnosti osigurati ekstra brzu dostavu (last-mile delivery) do krajnjeg korisnika u roku od 10 minuta, obzirom da predviđa trajnu promjenu potrošačkih navika prema dostavi istog dana i trenutnoj dostavi.

Izvor: Glovo

Glovo će nastaviti dogovarati nova strateški značajna partnerstva poput postojeće suradnje sa supermarketima poput Kauflanda, Carrefoura i Continentea, istovremeno investirajući u vlastitu infrastrukturu i distribucijske centre, a sve s ciljem kako bi potaknuo rast poslovanja u kategoriji dostave namirnica.

Tvrtka trenutno ima postojeće dark storeove u Barceloni, Madridu, Lisabonu i Milanu, a slične planira otvoriti, među ostalim, i u Valenciji, Rimu, Portu i Bukureštu. Glovu je cilj do kraja 2021. imati 200 dark store-ova.

Najnovije

Mobilnost