POVLAČE SE IZ PROJEKTA Google napušta Plex bankarstvo | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POVLAČE SE IZ PROJEKTA Google napušta Plex bankarstvo

Google je navodno odložio planove za nuđenje i otvaranje bankovnih računa korisnicima

Google (2) Izvor: Lars Hagberg / Zuma Press / Profimedia

Google se time povlači iz svog projekta Plex gotovo godinu dana nakon što je to prvi put najavio. Prema Wall Street Journalu (WSJ), a prenosi Mobile World Live, Google je "odustao" od planova korištenja svoje tehnologije za pružanje bankovnih računa svojim korisnicima.

Glasnogovornik tvrtke izjavio je da "ažuriraju" svoj pristup kako bi se prvenstveno usredotočili na pružanje digitalnih mogućnosti bankama i drugim pružateljima financijskih usluga, "umjesto da mi služimo kao pružatelji ovih usluga".

Google je Plex predstavio u studenom 2020. godine, u partnerstvu s Citibankom i drugim financijskim institucijama, ocrtavajući planove koji će ponuditi pristup otvaranju bankovnih računa za mobilne uređaje.

Putem Plexa Google je planirao osigurati svoju tehnologiju i dizajn aplikacija dopuštajući korisnicima otvaranje računa u bankama i davateljima kredita.

Google;office;offices;Pancras Square;London;headquarters;google office;google offices;technology;building;Kings Cross;Britain;British;England;English;UK;Europe;European;view;architecture;front;center;centre;entrance;facade;exterior;new;city;business;logo;sign;you tube;international;internet;alamyunknown;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Marcin Rogozinski / Alamy / Alamy / Profimedia

Dopuštajući Googleu put do financijskih usluga, to bi također pomoglo i tradicionalnim financijskim pružateljima koji bi imali pristup mobilnom bankarstvu, osobito ako nisu razvili vlastite aplikacije.

WSJ je izvijestio da se 400.000 ljudi prijavilo na listu čekanja za Plex, a Citibank će sada tim korisnicima preporučiti druge račune, pri čemu će i pandemija koronavirusa otkazati Googleove planove.

Prema izjavama iz Googlea, oni će očito i dalje nastojati biti prisutni u financijskim uslugama, a glasnogovornik dodaje da je Google želio pomoći potrošačima kako bi dobili "bolji pristup financijskim uslugama" te pomoći financijskom ekosustavu da se "dublje poveže sa svojim korisnicima u digitalno okruženje”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost