Što se događalo s vrijednošću bitcoina od 2017. godine do danas? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Što se događalo s vrijednošću bitcoina od 2017. godine do danas?

Svakih nekoliko mjeseci bitcoin dođe u fokus šire javnosti, a ne samo onih koji trguju ovom kriptovalutom

Bitcoin (4) Izvor: SANALRENK / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako se očekuje da bi do kraja 2021. godine bitcoin mogao doseći vrijednost od 100.000 američkih dolara, za sada je to još uvijek neizvjesno. Kao što je i inače sve neizvjesno s kriptovalutama – dovoljno je da neka država svijeta zabrani njezinu upotrebu ili pak počne ju koristiti to će izazvati velike promjene vrijednosti.

Bitcoin vrijednost od 2020. - 2021 Izvor: Coindesk

Pogledate li graf kretanja vrijednosti bitcoina unatrag godinu dana primjetne su velike oscilacije. Rast je bio snažan u proljeće, nakon što je Elon Musk dao izjavu o početku kupnje Teslinih vozila uz bitcoine. Nakon kraćeg vremena Musk je promijenio mišljenje i rekao kako više ne podržava tu kriptovalutu, s obzirom na utjecaj koji ima rudarenje same valute. Promijeni li se način rudarenja, spreman je ponovo podržati bitcoin.

I Kina je znatno utjecala na vrijednost bitcoina (zabranom), a svoj obol povećanju vrijednosti dala je država El Salvador, inače prva država u svijetu koja je bitcoin uvela kao svoju valutu.

Bitcoin vrijednost od 16.10. - 23.10.2021 Izvor: Coindesk

Ova 2021. godina već je proglašena godinom kriptovaluta. Prije nekoliko dana, 20. odnosno 21. listopada 2021. bitcoin je dosegnuo vrijednost od 66.974 američkih dolara, a u vrijeme pisanja ovog članka (23. listopada 2021.) njegova je vrijednost pala na 61.016.

Unatrag mjesec dana, pokazuje graf na Coindesk.com, vrijednost bitcoina stalno raste, iako su prisutne devijacije.

Bitcoin vrijednost od 23.09. - 23.10.2021 Izvor: Coindesk

Pogledajte kako izgleda kretanje vrijednosti od 2014. godine i bit će vam sve jasno. Nitko ne zna hoće li vrijednost rasti, do kada će rasti kao niti kad će početi padati i koliko će padati.

Bitcoin vrijednost od 2014. - 2021 Izvor: Coindesk

Bitcoin (2) Izvor: CHROMORANGE / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost