ELEKTRIČNI JEDNOSJED Super automobil iz Indije obećava fantastično ubrzanje | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ELEKTRIČNI JEDNOSJED Super automobil iz Indije obećava fantastično ubrzanje

Autor Krunoslav Ćosić

Ekonk sliči na trkaći automobil – to je kreacija startupa sa sjedištem u Mumbaiju

 Ekonk Vazirani Automotive (2).jpg Izvor: Vazirani Automotive / Ferrari / Profimedia

Vazirani Automotive je startup iz Indije koji radi na najlakšem električnom automobilu svih vremena. I ne samo to – bit će to prava jurilica koja će za samo 2,54 sekunde s mjesta postići 100 km/h. Snaga električnog motora je veća od 720 KS.

 Ekonk Vazirani Automotive (11).jpg Izvor: Vazirani Automotive / Ferrari / Profimedia

Najnoviji električni superautomobil je prvi dizajnirani i prvi proizveden u Indiji. Ekonk je nalik trkaćem automobilu. Dizajniran je kao roadster s jednim sjedalom bez krova, inspiriran trkaćim automobilima iz 1950-ih. Relativno je malen u usporedbi s modernim superautomobilima.

Ekonk ima jednu LED svjetlosnu traku koja se proteže s jedne na drugu stranu umjesto konvencionalnih prednjih svjetala dok stražnji dio ima više LED traka posloženih vodoravno.

 Ekonk Vazirani Automotive (12).jpg Izvor: Vazirani Automotive / Ferrari / Profimedia

Karoserija je uglavnom izrađena od ugljičnih vlakana, vozilo teži samo 738 kilograma što je nevjerojatno lagano za električno vozilo. Chunky Vazirani, osnivač tvrtke Vazirani Automotive, inspiraciju za naziv automobila Ekonk dobio je iz indijskih spisa u kojima ta riječ označava početak “božanskog svjetla.

Prije pokretanja vlastite automobilske tvrtke Vazirani je radio kao dizajner s proizvođačima automobila, uključujući Rolls-Royce, Land Rover i Jaguar.

 Chunky Vazirani
Chunky Vazirani
Izvor: Vazirani Automotive / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI