Koliko su uspješne video konzole Nintendo Switch vs. Nintendo Wii | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Koliko su uspješne video konzole Nintendo Switch vs. Nintendo Wii

Autor Ivan Vukić

Nakon lansiranja igraće konzole proživljavaju uspjeh, a zatim slijedi pad

  Izvor: Wachirawit Iemlerkchai / Alamy / Alamy / Profimedia

Kad bi postojala nagrada za smjelost u industriji videoigara, Nintendo bi sigurno bio serijski pobjednik. Nakon što nije uspjela ponoviti uspjeh Wii-ja koji se kontrolira pokretom s modelom konzole Wii U (koji je lansiran 2012. i prekinut pet razočaravajućih godina kasnije), japanska se tvrtka mogla vratiti na provjerenu formulu sa svojom sljedećom konzolom.

 wii u;person playing computer game;nintendo wii u wii u wiiu person playing wii u person playing computer game;people;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Matthew Clarke / Alamy / Alamy / Profimedia

Nintendo je duplicirao jednu od istaknutih značajki modela Wii U, tj. gamepad sa zaslonom, i pretvorio svoju sljedeću konzolu u potpuni hibrid između kućne i ručne konzole. I tako je stigao do velikog uspjeha.

Manje od pet godina nakon prvog izdanja u ožujku 2017., Nintendo Switch je već prodan u gotovo 93 milijuna jedinica, čime je na putu da nadmaši Wii i postane Nintendova najuspješnija kućna konzola svih vremena, pokazuju podaci koje je objavio Statista.

Kao što pokazuje sljedeći grafikon, prodaja Switcha je zaostajala za performansama Wiija, ali dok je prodaja konzole Wii počela opadati nakon treće godine na tržištu, Switch je nastavio svoj rast.

 Nintendo Switch vs. Nintendo Wii.jpg Izvor: Statista

Globalna nestašica čipova prisilila je Nintendo da smanji prognozu prodaje za fiskalnu godinu koja završava 31. ožujka 2022. na 24 milijuna jedinica. Iako Nintendo to smanjenje u potpunosti pripisuje ograničenjima ponude, rekavši kako neće moći zadovoljiti potražnju u nadolazećoj blagdanskoj sezoni, teško je ne zapitati se je li prošlogodišnjih 28,8 milijuna jedinica možda bio vrhunac Switcha.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI