ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Povećanje podatkovnog prometa od 300 puta | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Povećanje podatkovnog prometa od 300 puta

U kojem se smjeru kreće mobilna industrija?

Podaci podatkovni promet.jpg Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Mobilni podatkovni promet povećao se gotovo 300 puta tijekom 10 godina. Od 2011. godine pametni telefon ima 5,5 milijardi ljudi u svijetu, a pojavilo se više od 20.000 različitih modela 4G uređaja. Predviđa se da će u svijetu biti 4,4 milijardi 5G pretplata krajem 2027., što je otprilike polovica svih mobilnih pretplata koje bi trebale postojati u to vrijeme.

Podatkovni promet mobilnih mreža porastao je u trećem tromjesečju 2021. za 42 posto u odnosu na prethodnu godinu i iznosio je približno 78 eksabajta (EB), uključujući promet generiran uslugama fiksnog bežičnog pristupa (FWA). To je samo dio zanimljivih podataka koje ćemo objaviti sutra na Smartlife.hr.

Do tada provjerite kakve dodatne funkcionalnosti donosi novi Fortnite: Chapter 3 koji je već počeo zaluđivati igrače širom svijeta. Imamo i podatke o hrvatskom tržištu što se tiče dostupnosti optike, korištenja fiksne i mobilne telefonije, koliko korisnika imaju pojedini telekom operatori. Chromebookova kamera ne služi samo videorazgovorima – može poslužiti u mnoge praktične svrhe poput skeniranja dokumenata, na primjer. Što se događa s godišnjim isporukama pametnih telefona - rastu li ili padaju isporuke pametnih telefona u svijetu?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost