TWITTER IMA 15 GODINA: Bez podudaranja s Facebookom | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TWITTER IMA 15 GODINA: Bez podudaranja s Facebookom

"Samo postavljam svoj twttr" prve su riječi koje je Jack Dorsey, osnivač i izvršni direktor Twittera, objavio 21. ožujka 2006.

 Izvor: Profimedia

Prije petnaest godina Twitter je startao ("Just setting up my twttr"), prepoznatljiv po jednostavnošću i jedinstvenim ograničenjem od 140 znakova (koji je u međuvremenu udvostručen). Ubrzo je Twitter stekao podršku među tehnološkim i medijskim znancima. U 2011. godini Twitter je prešao cilj od milijun korisnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

U početku sve je bilo dobro, ali nakon uspješnog IPO-a tvrtke nešto se pokvarilo. Rast korisnika Twittera brzo se smanjio, u 2015. cijena dionica Twittera počela je padati jer su ljudi shvatili da platforma neće oponašati Facebookov uspjeh kako bi postala društvena mreža za mase. To u konačnici Twitter nikad nije ni postao. Platforma su za komentare uživo i rasprave o sportskim događajima, najnovije vijesti i zabavu.

Na grafikonu, kojeg prenosi Statista, možete vidjeti usporedbu Facebooka i Twittera kroz broj dnevno aktivnih korisnika, prihode, dobit, zaposlenike i tržišnu kapitalizaciju.

 Izvor: Statista

Najnovije

Mobilnost